Τα «μυστικά» των φετινών Πανελλαδικών

Τα «μυστικά» των φετινών Πανελλαδικών

Θα οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας – Μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα εξετάσεων στα λύκεια

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας θα οργανωθούν οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις λόγω της διοργάνωσης των εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου. Θα είναι η δεύτερη φορά μετά το 2012 που θα συμβεί αυτό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι εκλογές θα προκαλέσουν μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των εξετάσεων στα λύκεια.

Ειδικότερα, όπως είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «ένα κορυφαίο ζήτημα όπως είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, προφανώς και ο πρωθυπουργός το έχει συνυπολογίσει στον προσδιορισμό και την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Νομίζω πως αυτό που είναι λογικό και σωστό είναι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο». Ετσι, θα οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας, ο οποίος θα προετοιμάσει, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, τις εξετάσεις που θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και στις 2 Ιουνίου για εκείνους των Γενικών Λυκείων. Η εξεταστική διαδικασία των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου καθώς και η βαθμολόγηση των γραπτών.

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» στέλεχος του υπ. Παιδείας, θα υπάρξει μία διευθέτηση στο πρόγραμμα των ενδοσχολικών εξετάσεων. Και αυτό διότι οι ενδοσχολικές, σε συνολικά πέντε μαθήματα, επρόκειτο να αρχίσουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου. Τώρα, για τις εθνικές εκλογές τα σχολεία που θα γίνουν εκλογικά κέντρα θα αποδεσμευθούν από την Τρίτη 23/5, άρα θα χαθεί μία ημέρα ενδοσχολικών εξετάσεων.

Οι προηγούμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις που έγιναν με υπηρεσιακό υπουργό ήταν το 2012. Τότε υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ορίστηκε η νομικός κ. Φρόσω Κιάου από τις 17 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, με τις εκλογές να διεξάγονται στις 17 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις εκείνης της χρονιάς σημαδεύτηκαν από την ακύρωση ενός θέματος στη Φυσική. Κάτι που δεν γίνεται συχνά, παρόλο που είναι συχνές οι ενστάσεις (βαθμολογητών, επιστημονικών ενώσεων και φροντιστηρίων) για την ορθότητα θεμάτων. Συγκεκριμένα, το 2012 στο Γ4 ερώτημα της Φυσικής παρατηρήθηκε ότι είναι ελλιπής η διατύπωσή του με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και οι αντίστοιχες μονάδες να ανακατανεμηθούν στα υπόλοιπα ερωτήματα Γ1, Γ2 και Γ3 του θέματος.

Η κ. Κιάου έχει διατελέσει και μία δεύτερη φορά υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας. Στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου, ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή