Κολωνός: Η καταγγελία της 12χρονης, η νέα κατάθεση, οι γνωματεύσεις των ειδικών

Κολωνός: Η καταγγελία της 12χρονης, η νέα κατάθεση, οι γνωματεύσεις των ειδικών

Για απόπειρα εκφοβισμού μιλούν οι συνήγοροί της, όμως ο ιατροδικαστής και η παιδοψυχολόγος που την εξέτασαν δεν επιβεβαιώνουν απολύτως όσα ισχυρίζεται

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το αίτημα της 12χρονης, θύματος μαστροπείας στον Κολωνό, να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια κατονομάζοντας ακόμα επτά βιαστές της συνδέουν οι δικηγόροι της οικογένειας την προσπάθεια εκφοβισμού της ανήλικης, το πρωί της Δευτέρας. Πάντως, πηγές από την αστυνομία σημειώνουν ότι η ιατροδικαστική εξέταση και η γνωμάτευση του παιδοψυχολόγου που συνομίλησε τη Δευτέρα με τη 12χρονη δεν επιβεβαιώνουν –τουλάχιστον στο σύνολό τους– όσα η ανήλικη κατήγγειλε μέσω των συνηγόρων της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη, «άγνωστος άνδρας με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια προσπάθησε να μπει από την πόρτα. Η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι τραυματίζοντάς την στο χέρι».

Δύο ημέρες νωρίτερα, στόχος εκφοβισμού έγινε σύμφωνα με την καταγγελία των συνηγόρων και ο μικρός αδελφός της 12χρονης.

«Ενώ βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε σήμα “μη μιλάς” και εξαφανίστηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι κ. Ταραχοπούλου και Λεγάκη μάλιστα δημοσιοποίησαν και ένα τρίτο, προγενέστερο περιστατικό με άγνωστο δράστη να πετάει πέτρα και να σπάει το τζάμι του δωματίου στο οποίο βρισκόταν το ανήλικο κορίτσι.

Για το συμβάν της Δευτέρας η 12χρονη ενημέρωσε τη θεία της. Εκείνη με τη σειρά της ειδοποίησε το «100» και λίγη ώρα αργότερα βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού όπου διαμένουν προκειμένου η ανήλικη να δώσει κατάθεση. Συνομίλησε με παιδοψυχολόγο που κλήθηκε να μεταβεί στο Α.Τ., ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή πριν τελικά δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς περιγράφοντας τα γεγονότα.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι «η καταγγελία εξετάζεται με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά». Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. απαντώντας στη δημόσια κριτική περί μη προστασίας της 12χρονης –θύμα στην υπόθεση μαστροπείας στον Κολωνό– διευκρίνισε ότι το σπίτι όπου διαμένει η 12χρονη δεν φυλασσόταν μόνιμα αλλά επιτηρείτο ανά τακτά διαστήματα.

Χθες, πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι το τραύμα που έχει στο χέρι της η ανήλικη δεν είναι συμβατό με χτύπημα από μαχαίρι αλλά πρόκειται για απλές εκδορές που προκλήθηκαν από μικρότερο αντικείμενο όπως η καρφίτσα ή ακόμα και ο διαβήτης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, με επιφύλαξη φέρεται να αντιμετωπίζει όσα καταγγέλλει η 12χρονη και η παιδοψυχολόγος που εξέτασε την ανήλικη.

Σενάρια

Κάποια σενάρια θέλουν τη 12χρονη να προβαίνει σε ψευδείς καταγγελίες προκειμένου είτε να πετύχει την αποφυλάκιση της μητέρας της είτε η θεία της, στο σπίτι της οποίας η ανήλικη φιλοξενείται, να πάψει να έχει την ευθύνη για την ασφάλειά της. Και οι δύο εκδοχές διαψεύδονται έντονα από τις συνηγόρους της 12χρονης, όπως επίσης και από τον δικηγόρο της προφυλακισμένης μητέρας της, Απόστολο Λύτρα. Και οι τρεις σημειώνουν ότι κατέθεσαν νέο αίτημα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, προκειμένου η 12χρονη να δώσει συμπληρωματική κατάθεση κατονομάζοντας ακόμα επτά βιαστές της.

Το πρώτο αίτημα απορρίφθηκε και υπεβλήθη νέο με τη συγκεκριμένη εξέλιξη να δημοσιοποιείται στα ΜΜΕ. «Δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι οι επιθέσεις και απόπειρες εκφοβισμού της έγιναν μετά τη δημοσιοποίηση της πρόθεσής της να καταθέσει εκ νέου στον ανακριτή», σημείωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας.

Η υπόθεση πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση με την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου να καταγγέλλει ότι η ανήλικη είναι «πλήρως απροστάτευτη» και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να απαντά κάνοντας λόγο για «αθλιότητα και μικροκομματικά παιχνίδια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή