Πρωτομαγιά: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας – Oλοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις

Πρωτομαγιά: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας – Oλοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις

Πώς κινούνται τα Mέσα Μαζικής Μεταφοράς

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις συνδικάτων, σωματείων και οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Από το πρωί στις προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κάνιγγος, την Ομόνοια, τα Προπύλαια Πανεπιστημίου, τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και την Λεωφόρο Αλεξάνδρας, έδωσαν το «παρών» Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα. Παράλληλα, στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκε πλήθος διαδηλωτών που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΓΣΣΕΕ της ΑΣΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ σήμερα Πρωτομαγιά

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ως εκ τούτου ακινητοποιημένα είναι σήμερα, το Μετρό Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Την ίδια ώρα, με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, σήμερα Δευτέρα ακινητοποιημένα ήταν λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00. Κανονικά κινούνται τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή