Κανονικά οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA» – Παράνομη η απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Κανονικά οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA» – Παράνομη η απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ως εκ τούτου θα διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ως εκ τούτου θα διεξαχθούν κανονικά οι εξετάσεις της «Ελληνικής PISA».

Με ανάρτησή της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σημειώνει: «Παράνομη και καταχρηστική έκρινε και πάλι τη νέα, προκηρυχθείσα απεργία ΔΟΕ-ΟΛΜΕ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Κανονικά θα διεξαχθούν αύριο οι εξετάσεις «Ελληνική PISA», για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, που δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας».



Το υπουργείο Παιδείας είχε καταθέσει αγωγή κατά ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για την εκ νέου απεργία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων της «Ελληνικής PISA», τον διαγωνισμό που οργανώνεται κατά τα πρότυπα του ομώνυμου διαγωνισμού του ΟΟΣΑ.

Για έλλειψη σεβασμού στις διαδικασίες είχε κάνει λόγο στην «Κ» ο πρόεδρος της ΔΟΕ κ. Θανάσης Κικινής.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε και φέτος η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ζητώντας να αναγνωριστεί και πάλι ως παράνομη και καταχρηστική η εκ νέου κηρυχθείσα απεργία – αποχή από τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης δημοτικών σχολείων και της Γ’ Τάξης των γυμνασίων σε θέματα ευρύτερων, γενικών γνώσεων των γνωστικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών – «Ελληνικής PISA».

Οι εξετάσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, σε 600 σχολεία, τα οποία επελέγησαν ως αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολείων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι εξετάσεις θα αφορούν και φέτος στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών και θα υλοποιηθούν σε αντιπροσωπευτικό δείγμα τουλάχιστον 6.000 μαθητών σε ανώνυμη βάση, από τουλάχιστον 600 συμμετέχουσες σχολικές μονάδες.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή