Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος των δύο αδελφών

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος των δύο αδελφών

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια για να απολογηθούν και πήραν προθεσμία για την Τρίτη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο άσκησε την Κυριακή η εισαγγελέας σε βάρος των δύο αδελφών που κατηγορούνται για το φονικό, όπως εξελίχθηκε, επεισόδιο το Σάββατο, με θύμα έναν 52χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια για να απολογηθούν, από την οποία πήραν προθεσμία για την Τρίτη και παραμένουν υπό κράτηση.

Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε όταν τα αδέλφια λογομάχησαν με το θύμα επειδή τάϊζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του. Από μαρτυρίες προκύπτει πάντως ότι είχαν προηγηθεί στο πρόσφατο παρελθόν καβγάδες μεταξύ τους, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία του γραφείου τελετών στην περιοχή.

Καθώς η μια κουβέντα έφερε την άλλη, οι δράστες επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον 52χρονο, ασκώντας βία σε βάρος του, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο.

«Φως» στα αιτία θανάτου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Οι κατηγορούμενοι, κατά πληροφορίες, προανακριτικά κατέθεσαν ότι δεν είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τη ζωή του 52χρονου, ενώ επισήμαναν πως όταν αποχώρησαν από το σημείο της επίθεσης το θύμα στεκόταν στα πόδια του, έχοντας τις αισθήσεις του και επαφή με το περιβάλλον. Προτίθενται δε, να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο για να παραστεί στην ιατροδικαστική εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή