Σχοινούσα: 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την ταβέρνα «Μερσίνι»

Σχοινούσα: 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την ταβέρνα «Μερσίνι»

Μετεξελίσσεται σε «Duck», ενώ την Πάτμο «κοιτάζει» η «Εστιατόρια Παπαϊωάννου».

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη του πολυτελούς τουρισμού στην Ελλάδα και η μεγάλη αύξηση του yachting στο Αιγαίο μεταλλάσσει ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους γραφικούς προορισμούς της άγονης γραμμής. 

Στην πιο πρόσφατη απόδειξη της τάσης αυτής, η παραθαλάσσια ταβέρνα «Μερσίνι», στον μικρό και προστατευμένο από τα μελτέμια ομώνυμο όρμο της Σχοινούσας, πουλήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, έναντι ποσού της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συμφέροντα που συνδέονται με τον εφοπλιστή Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος διατηρεί και εμβληματική παραθεριστική κατοικία σε μεγάλη έκταση ιδιοκτησίας της οικογένειάς του στο νησί.

Σχοινούσα: 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την ταβέρνα «Μερσίνι»-1

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η νέα ιδιοκτησία έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με τη διακεκριμένη σεφ της Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Θεοδωρακάκη, προκειμένου η ταβέρνα να αναβαθμιστεί και να λειτουργήσει υπό τη διεύθυνσή της ως «Duck», με το σήμα, δηλαδή, του γνωστού εμβληματικού εστιατορίου της συμπρωτεύουσας που βρίσκεται στα Πατριαρχικά Πυλαίας. 

Η Σχοινούσα, εξαιτίας της φυσικής ομορφιάς, της σχετικής ιδιωτικότητας, που εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει σε σχέση με άλλα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και λόγω των παραθεριστικών κατοικιών που διατηρούν εκεί σημαντικά ονόματα του ελληνικού επιχειρηματικού και αστικού κόσμου που συχνά έχουν προσκεκλημένους, έχει καταστεί αγαπημένος προορισμός για ιδιωτικές και ναυλωμένες θαλαμηγούς, ενώ τα πάρτι, οι δεξιώσεις και οι γάμοι που έχουν γίνει εκεί της έχουν προσδώσει έναν αυστηρά διακριτικό, αλλά και κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Σε αυτήν την εικόνα έρχεται τώρα ένα μεγάλο όνομα του fine dining, το «Duck», να βάλει τη δική του πινελιά. Κάτι το οποίο συμβαίνει αυτή την περίοδο και σε άλλα μικρά νησιά, με ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, τις συζητήσεις της «Εστιατόρια Παπαϊωάννου» για παρουσία τους στην Πάτμο, βάζοντας τη σφραγίδα τους στο εστιατόριο «Το Κύμα», στην είσοδο του λιμανιού της Σκάλας.

Σχοινούσα: 3,5 εκατομμύρια ευρώ για την ταβέρνα «Μερσίνι»-2

Η Σχοινούσα βρίσκεται περίπου στο κέντρο του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, νότια της Νάξου και βορειοανατολικά της Ηρακλειάς. Είναι μικρό νησί με 211 κατοίκους και έκταση μόλις 8 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ η υψηλότερη κορυφή του, ο Μύλος, έχει ύψος μόλις 133 μέτρα. Το λιμάνι της είναι το Μερσίνι, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα καταφύγια μικρών σκαφών σε όλο το Αιγαίο. 

Η ταβέρνα «Μερσίνι» που πουλήθηκε έχει έκταση 500 τετραγωνικών μέτρων και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για όσους περιηγούνται τις Κυκλάδες με σκάφη, και όχι μόνο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον προβλήτα που πιάνει το πλοίο της γραμμής, στον αυχένα του ομώνυμου όρμου.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή