Ναυάγιο με μετανάστες στη Μύκονο: Ανασύρθηκαν νεκροί ένας άνδρας και δύο γυναίκες

Ναυάγιο με μετανάστες στη Μύκονο: Ανασύρθηκαν νεκροί ένας άνδρας και δύο γυναίκες

Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma, καθώς και χερσαία μέσα, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεκροί εντοπίστηκαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετέχουν, από το πρωί της Παρασκευής, σε επιχείρηση βορειοανατολικά της Μυκόνου για τον εντοπισμό μεταναστών μετά το ναυάγιο πλοιαρίου.

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν δύο άτομα να κολυμπούν κοντά στις ακτές του νησιού. Μετά τη διάσωσή τους, οι δύο μετανάστες ενημέρωσαν τις Αρχές για το ναυάγιο και για τους άλλους επιβαίνοντες, οι οποίοι, κατά δήλωσή τους, ανέρχονταν σε έξι. Αργότερα άλλαξαν τη μαρτυρία τους και έκαναν λόγο για συνολικά 17 άτομα.

Στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma, καθώς και χερσαία μέσα, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό ακόμα 12 αγνοουμένων.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού για την επιχείρηση

«Σε εξέλιξη βρίσκεται, από πρωινές ώρες σήμερα, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς εντοπισμό αγνοούμενων αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Μυκόνου.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112” για παροχή συνδρομής σε σκάφος στην ως άνω θαλάσσια περιοχή. Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που έσπευσε στο σημείο, εντόπισε σε βραχώδη ακτή δύο αλλοδαπούς άνδρες, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Μυκόνου. Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και επέβαιναν σε πλαστικό ταχύπλοο σκάφος με ακόμα 15 άτομα, χωρίς σωστικό εξοπλισμό, το οποίο ανετράπη και βυθίστηκε.

Αμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό των αγνοουμένων από τρία περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον πλοίο και ιδιωτικά σκάφη, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α., ένα ελικόπτερο Sikorsky του Π.Ν., καθώς και περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Στην περιοχή σπεύδει ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.)., ενώ πρόκειται να επιχειρήσει και ένα ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέχρις στιγμής έχουν διασωθεί δύο άτομα και έχουν ανασυρθεί τρεις σοροί (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5 BF».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή