Τράπεζα Θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση – Αναστάτωση σε σχολεία και ΙΕΠ

Τράπεζα Θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση – Αναστάτωση σε σχολεία και ΙΕΠ

Οπως και χθες, νέα επίθεση από χάκερς δέχτηκε η πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). 

58" χρόνος ανάγνωσης

Προβλήματα εκ νέου αντιμετωπίζουν σήμερα οι διευθυντές των Λυκείων στην προσπάθειά τους να πάρουν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων.

Οπως και χθες, υπήρξε κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην «Κ», τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και προσέθεσαν μάλιστα ότι και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δέχθηκε επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από το ΙΕΠ, στις 06:00 είκοσι λύκεια κατάφεραν να πάρουν θέματα και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Κι αυτό παρότι χθες έγινε προσπάθεια η προστασία του συστήματος να ενισχυθεί. 

Ηδη, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων -συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα- και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Λίγο πριν τις 09:00, πάντως, λίγα περισσότερα από 1.000 Λύκεια είχαν πάρει θέματα

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των Επαγγελματικών και Γενικών Λυκείων ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr