Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Εισαγγελική παρέμβαση για την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε η δεύτερη διαδοχική κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης – Ζητεί τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε η δεύτερη κατά σειρά κατάρρευση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης, κατά τη διάρκεια των προαγωγικών εξετάσεων στα σχολεία. 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε άμεσες κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Οπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η «Κ», η πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Ερευνας (ΕΔΥΤΕ) δέχθηκε επίθεση για δεύτερη ημέρα. Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην «Κ», τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή». Επίσης, όπως είπαν, και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δέχθηκε επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», από το ΙΕΠ, στις 06:00 είκοσι λύκεια είχαν καταφέρει να πάρουν θέματα και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Κι αυτό παρότι χθες είχε γίνει προσπάθεια να ενισχυθεί η προστασία του συστήματος. 

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων -συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα- και τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των Επαγγελματικών και των Γενικών Λυκείων ξεκινούν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή