Ενα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία θα μείνει χωρίς μόνιμο γιατρό στα τέλη Ιουνίου

Ενα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία θα μείνει χωρίς μόνιμο γιατρό στα τέλη Ιουνίου

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, ο μοναδικός μόνιμος γιατρός του Τμήματος στο νοσοκομείο Νίκαιας αποχωρεί με συνταξιοδότηση και το κυτταρολογικό τμήμα θα μείνει με δύο επικουρικές επιμελήτριες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη άμεσης πρόσληψης μόνιμων γιατρών για το κυτταρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Νίκαιας, τονίζει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, ο μοναδικός μόνιμος γιατρός του Τμήματος αποχωρεί στο τέλος Ιουνίου με συνταξιοδότηση και το τμήμα θα μείνει με δύο επικουρικές επιμελήτριες, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν εντός του έτους, μία ειδικευόμενη γιατρό, και τρεις βιοτεχνολόγους. 

Η εξέλιξη αυτή θέτει σε κίνδυνο την συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος και κατ’ επέκταση την υγεία των ασθενών σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο. «Καθημερινά το εργαστήριο αναλαμβάνει και διαγιγνώσκει τεράστιο εύρος δειγμάτων, τόσο από νοσηλευόμενους ασθενείς όσο και από ασθενείς εξωτερικών ιατρείων: δείγματα βρογχοσκοπήσεις πνεύμονα, από πάγκρεας, ουροδόχο κύστη, μαστό, από παρακεντήσεις θυρεοειδούς αδένα και διελογόνων αδένων, λεμφαδένες, πλευριτικά/περικαριακά/περιτοναϊκά υγρά, νευρολογικά/νευροχειρουργικά δείγματα, γυναικολογικά υλικά (τεστ Παπ)», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ. 

Και συνεχίζει «η εξέταση των παραπάνω δειγμάτων από τον κυτταρολόγο είναι απαραίτητη στην προεγχειρητική διάγνωση του καρκίνου αλλά και άλλων παθήσεων και επιπλέον συμβάλλει στον σχεδιασμό της θεραπείας και στην παρακολούθηση της πορείας νόσου των ασθενών, ιδίως των καρκινοπαθών». Σύμφωνα με την Ενωση, τα τεστ Παπανικολάου που αναλαμβάνει το εργαστήριο δεν προέρχονται μόνο από περιστατικά του νοσοκομείου Νίκαιας, αλλά και από ασθενείς γυναίκες από το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Δυτικής Αττικής και από το νοσοκομείο Γυναικείων Καταστημάτων Κράτησης του Κορυδαλλού. «Η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας δεν νοείται χωρίς την εξέταση τεστ Παπ. Γι’ αυτό και το νοσοκομείο της Νίκαιας δεν γίνεται να αφήσει ακάλυπτες τόσες ασθενείς χωρίς να διενεργείται η ζωτική αυτή εξέταση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή