Από την Αθήνα στο Σίδνεϊ για 120 κιλά κοκαΐνης

Από την Αθήνα στο Σίδνεϊ για 120 κιλά κοκαΐνης

Δύο Ελληνες που ταξίδεψαν από την Αθήνα στο Σίδνεϊ, προκειμένου να παραλάβουν φορτίο 120 κιλών κοκαΐνης από κοντέινερ στο λιμάνι, συνελήφθησαν από τις Αρχές της Αυστραλίας

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια περίεργη υπόθεση με εμπλοκή Ελλήνων πολιτών απασχολεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις υπηρεσίες δίωξης ναρκωτικών του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ο λόγος για τη σύλληψη δύο νεαρών 27 και 19 ετών, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ελλάδα στην Αυστραλία προκειμένου να παραλάβουν φορτίο 120 κιλών κοκαΐνης από κοντέινερ στο λιμάνι Port Botany. Η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή από την αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλλίας, με τον επικεφαλής της έρευνας Μάθιου Κένεντι να δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «ψάχνουμε πώς οι Ελληνες συνδέονται με τα εγκληματικά δίκτυα του Σίδνεϊ». Στοιχεία για την ταυτότητα των δύο συλληφθέντων έχουν ζητήσει οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την Αθήνα στο Σίδνεϊ για 120 κιλά κοκαΐνης-1

Την Παρασκευή, λίγες μόλις ώρες μετά τη σύλληψη του 27χρονου, αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε τρία σπίτια στα προάστια του Σίδνεϊ και εντόπισαν λοστούς, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια και τσάντες. Σε μια από τις έρευνες εντόπισαν και τον 19χρονο Ελληνα που είχε προσωρινά καταφέρει να διαφύγει. Είναι προγραμματισμένο να οδηγηθούν ενώπιον των τοπικών δικαστικών αρχών στις 13 και 20 Ιουνίου, αντιστοίχως.

Οι αρχές της Αυστρα-λίας συνέλαβαν δύο Ελληνες –έναν 27χρονο και έναν 19χρονο–, ενώ ερευνάται η σχέση τους με τα εκεί εγκληματικά δίκτυα.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μάθιου Κένεντι από την ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων δήλωσε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν γνωρίζουν αγγλικά καθώς και ότι βρίσκονταν στη χώρα για ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν από τη σύλληψή τους. «Δεν ήταν σίγουρα η πιο έξυπνη κίνηση των ναρκεμπόρων να στείλουν δύο Ελληνες υπηκόους σε ένα λιμάνι, δίχως φυσικά αυτοί να γνωρίζουν τα κατατόπια», συμπλήρωσε ο κ. Κένεντι. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κοντέινερ με την κοκαΐνη είχε φθάσει στην Αυστραλία από την Ιταλία.

Ζητούν διευκρινίσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής απηύθυναν αίτημα στην αστυνομία του Σίδνεϊ ζητώντας διευκρινίσεις για την υπόθεση, καθώς επίσης και πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο νεαρών που διώκονται για την υπόθεση.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που διαπιστώνεται εμπλοκή Ελλήνων σε υπόθεση μεταφοράς κοκαΐνης στην Αυστραλία. Τον Νοέμβριο του 2018 οι αρχές του Εκουαδόρ, σε συνεννόηση με την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αττικής, είχαν κατάσχει μέσα σε ιστιοπλοϊκό με την επωνυμία «Sunset» 382 κιλά κοκαΐνης. Η επιχείρηση είχε γίνει στον προβλήτα του τουριστικού θερέτρου Σαλίνας, λίγο πριν από τον απόπλου του σκάφους με προορισμό την Αυστραλία. Ως χρηματοδότες του εγχειρήματος είχαν συλληφθεί στην Αθήνα δύο Ελληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή