Τέμπη: Νέες διώξεις εις βάρος πέντε προσώπων

Τέμπη: Νέες διώξεις εις βάρος πέντε προσώπων

Νέες διώξεις εις βάρος πέντε νέων προσώπων άσκησε ο εισαγγελέας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες διώξεις, κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά πέντε στελεχών του ΟΣΕ άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Οι διώξεις στρέφονται εναντίον των διευθυντών του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 έως 2019 και 2019 έως 2020. Επίσης, διώξεις ασκήθηκαν κατά του διευθυντή της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων από το 2017 έως και το 2021 και του διαδόχου του από το 2021, όπως και κατά του διευθυντή της Διεύθυνσης Συντήρησης Τεχνικών Συστημάτων από το 2021.

Κατά των πέντε ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τα ίδια αδικήματα, αλλά διά παραλείψεως, με αυτά του προφυλακιστέου σταθμάρχη και του επιθεωρητή.

Πριν από λίγες ημέρες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε τρία στελέχη του ΟΣΕ – στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού και σε δύο μέλη της Επιτροπής των Μετατάξεων.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη Δευτέρα (29/5) απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ που βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου, όταν συνέβη το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ισχυρίστηκε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς, όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή