Θεόδωρος Πάγκαλος: «Τελευταίο αντίο» με Casta Diva και Καζαντζίδη – Η πολιτική κηδεία στη Ριτσώνα

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Τελευταίο αντίο» με Casta Diva και Καζαντζίδη – Η πολιτική κηδεία στη Ριτσώνα

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποχαιρέτησαν στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας η οικογένειά του, φίλοι και συγγενείς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα είναι ένας χώρος αγάπης και αποχαιρετισμού», λέει ο Χρήστος Χωμενίδης, που παρέστη στην πολιτική κηδεία του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ο γνωστός συγγραφέας ήταν εξ αυτών που εκφώνησαν επικήδειο και, μιλώντας στην «Κ», είπε ότι «σε τόσο ωραία κηδεία είχα καιρό να πάω».

Ο Θ. Πάγκαλος, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, την περασμένη Τετάρτη, είχε οργανώσει ο ίδιος την κηδεία του. Ηταν πολιτική, ακολούθησε αποτέφρωση και όλο αυτό σε έναν σχετικά κλειστό κύκλο. «Οσοι ήταν εκεί τον αγαπούσαν και τον πενθούσαν αληθινά», είπε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Χωμενίδης.

Παρόντες ήταν πολιτικοί από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., δημοσιογράφοι και προσωπικοί φίλοι του εκλιπόντος.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος είχε αφήσει συγκεκριμένες οδηγίες. Η τελετή άρχισε με το Casta Diva από την όπερα «Νόρμα» και τέλειωσε υπό τους ήχους του Καζαντζίδη και το «Δυο πόρτες έχει η ζωή». Ακολούθησε κάτι σαν μικρή γιορτή, με κρασί και μεζέδες.

«Ηταν μια τελετή αποχαιρετισμού, ανακουφιστική και αντάξια της προσωπικότητας του Πάγκαλου», τόνισε στην «Κ» ο κ. Χωμενίδης και πρόσθεσε: «Ηταν μια λιτή κηδεία, μια κηδεία που θα ήθελε να έχει ο καθένας μας».

Εκτός από τον συγγραφέα, Χρήστο Χωμενίδη, επικήδειους εκφώνησαν ο γιος του Θεόδωρου Πάγκαλου, Ανδρέας, η δημοσιογράφος Ελλη Στάη, ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του εκλιπόντος, ενώ τον τελευταίο επικήδειο εκφώνησε ο επί σειρά ετών γραμματέας του πρώην υπουργού, Κώστας Μήτσης.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή