Εντοπίστηκαν 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ – Η σύνδεση με παλιά υπόθεση

Εντοπίστηκαν 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ – Η σύνδεση με παλιά υπόθεση

Η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών εντοπίσθηκε σε ειδικές κρύπτες κιβωτίων εμπορευμάτων (κοντέινερ) που μετέφεραν μπανάνες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 161 κιλά κοκαΐνης κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τοπικές και διεθνείς Αρχές.

Η τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών εντοπίσθηκε σε ειδικές κρύπτες κιβωτίων εμπορευμάτων (κοντέινερ) που μετέφεραν μπανάνες και έφτασαν στην Ελλάδα από τη Λατινική Αμερική μέσω πλοίων και αποτελεί συνέχεια προηγούμενης υπόθεσης, κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα για διακίνηση ποσότητας άνω των 104 κιλών κοκαΐνης.

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με τοπικές αλλά και διεθνείς Αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Υπενθυμίζεται ότι αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση και συνελήφθησαν 10 άτομα στη χώρα μας και 4 άτομα στη Βόρεια Μακεδονία, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία είχαν αποκρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Εντοπίστηκαν 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ – Η σύνδεση με παλιά υπόθεση-1

Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με το γραφείο DEA Αθηνών, τις Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ έμφορτα με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης.

Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή (2/6), βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων.

Εντοπίστηκαν 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ – Η σύνδεση με παλιά υπόθεση-2

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης.

Το προσδοκώμενο όφελος από την εισαγωγή και πώληση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο ποσό των 3.200.000 ευρώ.

Εντοπίστηκαν 161 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ – Η σύνδεση με παλιά υπόθεση-3

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή