Πανεπιστήμιο Αθηνών: Νέος πρύτανης ο Γεράσιμος Σιάσος

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Νέος πρύτανης ο Γεράσιμος Σιάσος

Οι τρεις αντιπρυτάνεις, όπως και ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος, προέρχονται από την ομάδα του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα τα εσωτερικά μέλη του πανεπιστημίου Αθηνών για το νέο πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Συμφωνήθηκε νέος πρύτανης να είναι ο Γεράσιμος Σιάσος από την Ιατρική Σχολή και οι τρεις αντιπρυτάνεις, όπως και ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος, να προέρχονται από την ομάδα του καθηγητή Αναλυτικής Χημείας, Νίκου Θωμαΐδη. 

Συγκεκριμένα, μετά τις εκλογές για τα έξι εσωτερικά μέλη του συμβουλίου στις αρχές Απριλίου είχαν διαμορφωθεί δύο ομάδες πανεπιστημιακών. Η ομάδα κ. Σιάσου και η ομάδα του κ. Θωμαΐδη, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη. Καθώς καμία ομάδα δεν είχε την πλειοψηφία άρχισαν τις διαβουλεύσεις ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία και να μην προχωρήσει το ίδρυμα σε νέες εκλογές. Ακολούθησαν έντονες διαβουλεύσεις εντός του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και σε πολιτικά γραφεία και κόμματα.

Σήμερα, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση των έξι, αποφασίστηκε η νέα σύνθεση του πρυτανικού συμβουλίου. Για τα πέντε εξωτερικά μέλη του συμβουλίου (προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους) υπήρξαν 31 υποψηφιότητες. Συμφωνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», να επιλεγούν ένας που έχει προταθεί από τον κ. Σιάσο, τρεις που έχουν προταθεί από τον κ. Θωμαΐδη και ένας που προτάθηκε από τον Σπύρο Βλαχόπουλο, καθηγητή της Νομικής Σχολής.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr