Οι βροχοπτώσεις πάνε… πέρασαν αλλά τα «112» συνεχίζουν να «πέφτουν βροχή» στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, καλώντας τους κατοίκους της Θεσσαλίας είτε να απομακρυνθούν – λόγω πλημμυρικών φαινομένων – από τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται, είτε να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν υπό τον κίνδυνο πλημμύρας.
Από το πρωί του Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, είχαν σταλεί από το 112 συνολικά επτά μηνύματα προς όσους βρίσκονται στις περιοχές: Ομορφοχώρι, Κιλελέρ, Κάτω Ραψάνη, Tέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός, Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργος, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί, Λουτρό, Κουλούρα, Ριζόμυλος, Στεφανοβίκειο, Αρμένιο, Σωτήριο, Κόκκινες, Νίκη, Αχίλειο, Λοφίσκος, Καλαμάκι, Μελισσά, Αναγγένηση, Μέλια, Μόδεστος, Πρόδρομος, Γλαύκη, Πλατύκαμπος, Ελευθέριο, Δήμητρα, Νεοχώρι, Νάματα, Καστρί και Κάτω Αμυγδαλή, προειδοποιώντας τους για τον κίνδυνο πλημμύρας.
Οι πιθανές επιπτώσεις από την υπερχείλιση του ποταμού Πηνειού προκαλούν συναγερμό στις Αρχές, ενώ οι νεκροί ήταν (το βράδυ του Σαββάτου) έντεκα και οι αγνοούμενοι τουλάχιστον έξι. Ενας 77χρονος αγνοούμενος από το Πήλιο εντοπίστηκε τελικώς το Σάββατο νεκρός στην Εύβοια.
Από τις 07:00 το πρωί της Τρίτης, 5 Σεπτεμβρίου, έως και τις τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου, 9 Σεπτεμβρίου, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.443 διασώσεις και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 7.702 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων.
Τα ελικόπτερα που βρίσκονταν στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Στεφανοβίκειο Βόλου μετακινήθηκαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο, καθώς ο ο κίνδυνος εμφάνισης νέων πλημμυρικών φαινομένων από την άνοδο της στάθμης του Πηνειού οδήγησε στην εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας που προβλέπουν τη μεταφορά των πτητικών μέσων σε άλλο αεροδρόμιο.
Ο «Γολγοθάς» ωστόσο, όπως φαίνεται, θα έχει συνέχεια και μάλιστα σε έναν βαθμό άγνωστη, καθώς οι πληγείσες περιοχές βρίσκονται αντιμέτωπες με σειρά προβλημάτων οι πραγματικές (και μάλλον εφιαλτικές) διαστάσεις των οποίων θα αρχίσουν να «αναδύονται» το επόμενο διάστημα.
Πέρα από τα διόλου ευκαταφρόνητα προβλήματα των διακοπών σε υδροδότηση/ηλεκτροδότηση και των «κομμένων» δρόμων, αναμένεται να φανεί πόσο βαρύ θα είναι το πλήγμα για αγρότες (κατεστραμμένες καλλιέργειες) και κτηνοτρόφους (νεκρά ζώα).
Το πιο άμεσο και πιεστικό πρόβλημα είναι, ωστόσο, εκείνο της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού, τα νερά του οποίου μένει πια να φανεί πόσο μακριά αλλά και πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν, εξού και τα απανωτά μηνύματα από το 112, ενώ πλέον οι ανησυχίες στρέφονται και στα χωριά τα οποία βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Κάρλα.