«Ο Αλλος Ανθρωπος»: Εισαγγελική παρέμβαση για τον Κ. Πολυχρονόπουλο – Ερευνα για ξέπλυμα

«Ο Αλλος Ανθρωπος»: Εισαγγελική παρέμβαση για τον Κ. Πολυχρονόπουλο – Ερευνα για ξέπλυμα

Ο Κ. Πολυχρονόπουλος είχε προχωρήσει στο άνοιγμα τεσσάρων λογαριασμών, δύο στο όνομα της μητέρας του και δύο στου γαμπρού του, στους οποίους είχε κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ, μέσα σε διάστημα δύο ετών. Επίσης, είχε ατομικούς λογαριασμούς όπου διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά από τις δωρεές και ανέπτυξε δράση σε στοιχηματικές εταιρείες

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για την οικονομική διαχείριση των δωρεών της κοινωνικής κουζίνας «Ο Αλλος Ανθρωπος» από τον ιδρυτή της Κώστα Πολυχρονόπουλο, διατάχθηκε από την Εισαγγελία της Αθήνας μετά το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, που του καταλογίζει ξέπλυμα και παράνομη διαχείριση τουλάχιστον 600.000 ευρώ, καθώς και εγκληματική οργάνωση.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε προκαταρκτική έρευνα που θα διενεργηθεί και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ερευνηθούν τα πρώτα ευρήματα από τον έλεγχο της Αρχής για το ξέπλυμα και ειδικότερα, ότι ο Πολυχρονόπουλος για την ενίσχυση του έργου της κοινωνικής κουζίνας, που πράγματι είχε σημαντική κοινωνική προσφορά, είχε προχωρήσει στο άνοιγμα τεσσάρων λογαριασμών μέσω των κοινωνικών δικτύων, δύο στο όνομα της μητέρας του και δύο στου γαμπρού του.

Σε αυτούς τους λογαριασμούς σε διάστημα δύο χρόνων, φαίνεται ότι κατατέθηκαν περί το ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο ο ίδιος ο Πολυχρονόπουλος, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αρχής, είχε στη συνέχεια ατομικούς λογαριασμούς όπου διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά από τις δωρεές του κόσμου και ανέπτυξε δράση σε στοιχηματικές εταιρείες.

Εκεί, έχει προκύψει, ότι έχουν δαπανηθεί περί τις 600.000 ευρώ ενώ για τα υπόλοιπα 400.000 ευρώ ο έλεγχος συνεχίζεται.

Τα αδικήματα για τα οποία θα γίνει η εισαγγελική έρευνα είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον ίδιο τον Πολυχρονόπουλο, συνέργεια σε αυτό το αδίκημα με ελεγχόμενα πρόσωπα τη μητέρα του και τον γαμπρό του καθώς και για εγκληματική οργάνωση ενώ δεν αποκλείεται στην πορεία να απαγγελθούν κατηγορίες και άλλα αδικήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT