Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και Εύβοια (χάρτης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και Εύβοια (χάρτης)

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολύ υψηλός αναμένεται και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και Εύβοια (χάρτης)-1

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας Flame του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών, αλλά θα παραμείνουν οι επικίνδυνες συνθήκες.

Συστάσεις προς τους πολίτες

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Προστασία συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT