Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της ημερήσιας ΑΥΓΗΣ

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το κλείσιμο της ημερήσιας ΑΥΓΗΣ

Η Eνωση Συντακτών κάνει λόγο για «ξαφνικό θάνατο» που «αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό και χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων»

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας ΑΥΓΗ», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Eνωση Συντακτών κάνει λόγο για «ξαφνικό θάνατο» που «αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων».

«Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν. Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους» και δηλώνει ότι «θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT