Ρέθυμνο: Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο: Σε πλήρη ύφεση η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στην περιοχή για την άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις αναζωπύρωσης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη ύφεση είναι πλέον η φωτιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, η οποία κατέκαψε από χθες το βράδυ, οπότε και ξεκίνησε, εκατοντάδες στρέμματα αγροτολιβαδικής, θαμνώδους έκτασης και ορισμένες εκτάσεις γεωργικής καλλιέργειας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σύνολό τους παραμένουν στην περιοχή για την άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις αναζωπύρωσης. Συνολικά 150 πυροσβέστες με 50 οχήματα και με τη συνδρομή υδροφόρων και μικρών πυροσβεστικών οχημάτων της περιφέρειας και δήμων που συνέτρεξαν των προσπαθειών κατάσβεσης, έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε μία προσπάθεια να μην επεκταθεί η φωτιά σε παρακείμενους οικισμούς και να μη φτάσει σε περιοχές με τουριστική φυσιογνωμία.

Εθελοντές και πυροσβέστες κατάφεραν τελικά παρά τον άνεμο που έπνεε στην ευρύτερη περιοχή να κατασβέσουν τα πύρινα μέτωπα, που κινήθηκαν νοτιανατολικά από τα Ακούμια έως και την Αγία Παρασκευή, να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς ώστε να μη διαπεράσει την Τριόπετρα, με τον σχεδιασμό και την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, να φέρνουν μετά από 13 ώρες το ποθητό αποτέλεσμα.

Σημαντική ήταν και η συνδρομή από αέρος των πυροσβεστικών ελικοπτέρων ενώ, όπως ανέφερε ο Μιχάλης Σαρρής υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο, πέραν του ανέμου, η χαμηλή βλάστηση ήταν η αιτία της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT