Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Απ. Λύτρας – Αρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η σύζυγός του

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Απ. Λύτρας – Αρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η σύζυγός του

«Εγινε μ...α. Εχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, ελπίζω να μην μπλέξω», φέρεται να είπε σε άγνωστο συνομιλητή ο Απόστολος Λύτρας, μεταφέροντας τη σύζυγό του στο νοσοκομείο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Απόστολος Λύτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ποινικολόγος υποστηρίζει ότι δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους, της μη επικοινωνίας με το θύμα δηλαδή και της μετοίκησης από το σπίτι, αλλά ούτε είναι ύποπτος φυγής.

Λίγο νωρίτερα, την άρση απορρήτου των επικοινωνιών τού προσωρινά κρατούμενου για ενδοοικογενειακή βία ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα είχε ζητήσει, με υπόμνημα προς υποστήριξη της κατηγορίας που υπέβαλε στην 18η τακτική ανακρίτρια διά του συνηγόρου της Θέμη Σοφού, η σύζυγος του κατηγορουμένου, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Το αίτημα της παθούσας αφορά τον χρόνο από τον άγριο ξυλοδαρμό της, στις 16 Ιουνίου, έως τις 19 Ιουνίου, μία ημέρα μετά το περιστατικό με τη μετάβαση στο σπίτι της προσώπων από το στενό περιβάλλον του ποινικολόγου.

Στο υπόμνημα τονίζεται πως ο κατηγορούμενος εξέθεσε τη δικηγόρο σύζυγό του σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής με την επιλογή του να μην τη μεταφέρει κατευθείαν σε κλινική μετά τον ξυλοδαρμό, που έλαβε χώρα στα νότια προάστια, αλλά να την πάει πρώτα στο σπίτι τους στα βόρεια προάστια, όπου την έβαλε να ξεπλυθεί και να αλλάξει ρούχα. Ακολούθως, σύμφωνα με το υπόμνημα, με άλλο όχημα, και όχι εκείνο εντός του οποίου τη χτύπησε, την πήγε στην κλινική.

Η κ. Πολυζωγοπούλου αναφέρει στο υπόμνημα πως αιτείται την άρση απορρήτου, όχι μόνο για να εντοπιστούν οι κλήσεις και τα μηνύματα του κατηγορουμένου προς την ίδια και τρίτα πρόσωπα, αλλά και προκειμένου να αποκαλυφθεί το πρόσωπο με το οποίο επικοινώνησε ο ποινικολόγος καθ’ οδόν προς την ιδιωτική κλινική.

«Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα, μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθ’ οδόν τον ακούω να μιλάει με κάποιον γνωστό του, λέγοντάς του: “Εγινε μ…ία, έχω χτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην … Ελπίζω να μη μπλέξω”», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο υπόμνημα.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, καθώς η ανακρίτρια διέταξε την προσωρινή του κράτηση για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Η προσωρινή κράτηση του Απόστολου Λύτρα αποφασίστηκε από τις αρμόδιες Αρχές με το σκεπτικό ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και επιπλέον διότι κρίθηκε ύποπτος φυγής, καθώς, όταν αναζητήθηκε στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας –μετά από μήνυση της κακοποιημένης συζύγου του– δεν εμφανίστηκε στις Αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT