Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 που αναβαθμίστηκε σε «Viper»

Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 που αναβαθμίστηκε σε «Viper»

Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με την ΕΑΒ, αναβαθμίζει 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper, με στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το 2027

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία παρέδωσαν την Τετάρτη το 20ό αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση «Viper», για την Πολεμική Αεροπορία.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Lockheed Martin, «η παράδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, εξοπλίζοντας την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τον πιο προηγμένο και οικονομικά αποτελεσματικό στόλο F-16 στην Ευρώπη».

«Η Lockheed Martin είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F-16 στην προηγμένη διαμόρφωση Viper για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία», δήλωσε ο OJ Sanchez, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group της Lockheed Martin.

«Αυτές οι αναβαθμίσεις διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες που ενισχύουν τον ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη διαλειτουργικότητά του, καθώς και στις ειρηνευτικές και αποτρεπτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Lockheed Martin, σε συνεργασία με την ΕΑΒ, αναβαθμίζει 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper, με στόχο την ολοκλήρωση του προγράμματος μέχρι το 2027. Οι εργασίες για τα αεροσκάφη πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ, με την καθοδήγηση των ομάδων της Lockheed Martin που βρίσκονται τόσο στους χώρους στην ΕΑΒ, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Με 16 ακόμα αεροσκάφη σε εξέλιξη προς αναβάθμιση σε διαμόρφωση Viper, επιπλέον αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν κατά τη διάρκεια του έτους. Η συνεργασία περιλαμβάνει προηγμένες βελτιώσεις ασφάλειας και συστημάτων, όπως το ραντάρ APG-83 και το σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT