Θάνατοι ηλικιωμένων σε γηροκομείο: Aπορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου

Θάνατοι ηλικιωμένων σε γηροκομείο: Aπορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου

Το αίτημα κατέθεσαν οι συνήγοροι που παρίστανται στη δίκη για λογαριασμό των συγγενών των θυμάτων. Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που δικάζει την υπόθεση των μαζικών θανάτων ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας, έπειτα από συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού, κατέθεσαν οι συνήγοροι που παρίστανται στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας, για λογαριασμό των συγγενών των θυμάτων.

Καταλογίζοντας στη δικαστική λειτουργό μεροληψία υπέρ των δύο κατηγορουμένων, υπευθύνων της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, ζήτησαν την αντικατάστασή της και την επανάληψη της διαδικασίας από μηδενική βάση.

Στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρέθηκε κυρίως ένα σχόλιο της δικαστικής λειτουργού που φέρεται να έκανε αμέσως μετά το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας και το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ήταν ευμενές για τους κατηγορούμενους και τη συγκεκριμένη μονάδα.

Το αίτημα εξετάστηκε από το δικαστήριο με προεδρεύοντα όμως τον δικαστή που είχε κληρωθεί ως αναπληρωτής. Ο τελευταίος διαβάζοντας υπόμνημα της συναδέλφου του, για την οποία ζητήθηκε να εξαιρεθεί, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν «γενικό» και δεν αφορούσε την αποδιδόμενη πράξη στους κατηγορούμενους.

Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε και το δικαστήριο επιδίκασε σε όσους το υποστήριξαν τα δικαστικά έξοδα, ύψους 1.600 ευρώ, στον καθένα (αφορούσε επτά άτομα).

Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα. Νωρίτερα και πριν συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο υπευθύνων (αδελφών) της μονάδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT