Πανελλαδικές: Ξεκινάει η υποβολή των μηχανογραφικών – Προθεσμίες και διαδικασία

Πανελλαδικές: Ξεκινάει η υποβολή των μηχανογραφικών – Προθεσμίες και διαδικασία

Εως τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για τη διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών. Συστάσεις από το υπουργείο Παιδείας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την Τρίτη και για 10 ημέρες, έως τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 18 Ιουλίου, θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στις δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Οι υποψήφιοι μπορούν από αύριο να επισκέπτονται τη σχετική πλατφόρμα, στη διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr και να επιλέγουν την επεξεργασία Μηχανογραφικού ή Παράλληλου Μηχανογραφικού, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας.

Το υπουργείο Παιδείας προτείνει στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το υποβληθέν οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν κατά νου ότι η προθεσμία υποβολής των Μηχανογραφικών και Παράλληλων Μηχανογραφικών Δελτίων είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστικοποίησή τους.

Ο κωδικός ασφαλείας

Οσοι υποψήφιοι δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας, μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους, είτε τις προγραμματισμένες ημέρες εφημερίας είτε τις δύο επιπλέον ημέρες που θα λειτουργήσουν τα λύκεια εντός Ιουλίου.

Οσοι δεν θυμούνται το password που ήδη είχαν αποκτήσει, μπορούν να απευθύνονται στο λύκειό τους, είτε εναλλακτικά, εφόσον είχαν δηλώσει προσωπικό mail κατά την απόκτηση του password, να ορίσουν νέο κωδικό ασφαλείας μέσα από την εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου, με την επιλογή «Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας».

Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα μπορούν να απευθύνονται στα λύκειά τους, τα οποία θα είναι ανοιχτά τις ημέρες με τις προγραμματισμένες εφημερίες κάθε λυκείου και επιπλέον την Παρασκευή 12 Ιουλίου και την Πέμπτη 18 Ιουλίου.

Τέλος, όσον αφορά στους υποψήφιους που παραπέμπονται στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Σεπτεμβρίου 2024, η απόκτηση προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password) και η κατάθεση Μηχανογραφικού θα πραγματοποιηθεί μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις.

Βεβαίωση Συμμετοχής για τις πανελλαδικές

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, από αύριο, Τρίτη 9 Ιουλίου, θα είναι επίσης δυνατή η εκτύπωση Βεβαιώσεων Συμμετοχής, για όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ.

Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά-Μουσικά Μαθήματα). Οι υποψήφιοι μπορούν να παραλαμβάνουν τη βεβαίωση συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT