Πυροσβεστική: Μία σύλληψη για πυρκαγιά στα Χανιά – «Βροχή» τα πρόστιμα

Πυροσβεστική: Μία σύλληψη για πυρκαγιά στα Χανιά – «Βροχή» τα πρόστιμα

Διοικητικά πρόστιμα, συνολικής αξίας 10.122 ευρώ, επιβλήθηκαν τις τελευταίες ώρες σε Κέρκυρα, Ηλεία, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Εύβοια

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός άνδρα για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση εργασιών σε εξωτερικό χώρο, στην περιοχή Ξυλοκαμάρα του Δήμου Χανίων, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής. Σε βάρος του συλληφθέντος, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.320 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, διοικητικά πρόστιμα, συνολικής αξίας 10.122 ευρώ, επιβλήθηκαν σε ακόμα πέντε περιπτώσεις, σε Κέρκυρα, Ηλεία, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Εύβοια.

Ειδικότερα, σε βάρος μίας γυναίκας στην Κέρκυρα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.875 ευρώ για καύση εντός οικοπέδου, ενώ στον Δήμο Αμαλιάδας, στην Ηλεία, πρόστιμο 2.075 ευρώ επιβλήθηκε σε μία γυναίκα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα.

Στα Ιωάννινα, εταιρεία διαχείρισης απορριμμάτων τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.953 ευρώ για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εντός χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Στη Θεσσαλονίκη, πρόστιμο αξίας 2.250 ευρώ επιβλήθηκε σε άνδρα για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου.

Τέλος, διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.968 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν άνδρα στη Χαλκίδα, για καύση χόρτων σε οικόπεδο.

Σημειώνεται πως σε 34 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 31 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT