Κρατούμενοι θα παραμείνουν για φορολογικές παραβάσεις η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου

Κρατούμενοι θα παραμείνουν για φορολογικές παραβάσεις η σύζυγος και ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην οικονομική αστυνομία κρατούνται σε εκτέλεση παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών δύο άνδρες, ο αδερφός του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ηλικίας 65 ετών και ένας λογιστής ηλικίας 52 ετών, καθώς και η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ, ηλικίας 52 ετών και η υπεύθυνη λειτουργίας του οίκου ευγηρίας, 54 ετών.

Τα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για φορολογικές παραβάσεις που αφορούν τον οίκο ευγηρίας που διατηρούν στο Ψυχικό.

Κρατούμενοι θα παραμείνουν ως αύριο η σύζυγος και ο αδελφός του βουλευτή Γεράσιμου Γιακουμάτου, οι οποίοι οδηγήθηκαν το απόγευμα στον Εισαγγελέα μετά τη σύλληψη τους από την οικονομική αστυνομία.

Σε βάρος των δυο, καθώς και των δύο εργαζομένων σε οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης τους, που επίσης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων.

Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο αύριο μετά το μεσημέρι.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία, ενώ διά των συνηγόρων τους κάνουν αναφορά σε «σόου» που γίνεται σε βάρος τους.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία θα μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτει λόγος να κινηθεί σε βάρος του Γεράσιμου Γιακουματου και εφόσον προηγηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή