Στάχτη όλες οι δικογραφίες

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε χθες το πρωί το γραφείο της 2ης τακτικής ανακρίτριας Κορίνθου. Η πυρκαγιά κατέστρεψε το σύνολο σχεδόν των δικογραφιών που χειριζόταν η δικαστική λειτουργός. Την έρευνα ανέλαβε η Πυροσβεστική, ενώ «σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος κατήγγειλε εγκατάλειψη των δικαστικών λειτουργών από την πολιτεία».

Η επίθεση στο γραφείο της ανακρίτριας, που βρίσκεται στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, έγινε στις 7.15 το πρωί. Ο δράστης παραβίασε το παράθυρο και μπήκε στο εσωτερικό του γραφείου δίχως να γίνει αντιληπτός. Περιέλουσε τον χώρο με εύφλεκτο υγρό (πιθανό νέφτι) και έβαλε φωτιά. Ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς έγγραφα και δικογραφίες που υπήρχαν στο εσωτερικό. Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί στους υπόλοιπους ορόφους του κτιρίου. Ανδρες της Πυροσβεστικής περισυνέλεξαν από το εσωτερικό του γραφείου μεταλλικό δοχείο μέσα στο οποίο υπήρχαν υπολείμματα από νέφτι. Ετσι, θεωρείται βέβαιο ότι ο δράστης περιέλουσε με αυτό το γραφείο και έβαλε φωτιά. Εκτός της πυρκαγιάς προκλήθηκε και μικρής ισχύος έκρηξη (λόγω της ποσότητας εύφλεκτου υγρού που είχε μείνει μέσα στο μεταλλικό κουτί) από την οποία υπέστη φθορές η πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, παραλίγο να τραυματιστεί υπάλληλος που τη στιγμή της εμπρηστικής επίθεσης έμπαινε στο δικαστικό μέγαρο. Λόγω της επιχείρησης κατάσβεσης, σε όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σημειώνονταν διακοπές στην ηλεκτροδότηση του Πρωτοδικείου, ενώ είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι τηλεφωνικές συνδέσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία Κορίνθου, η 2η τακτική ανακρίτρια δεν χειρίζεται (το τελευταίο διάστημα) κάποια πολύκροτη δικαστική έρευνα που να την καθιστά στόχο επίθεσης.

«Το εν λόγω περιστατικό, προστιθέμενο σε άλλα παρεμφερή του πρόσφατου χρονικού διαστήματος, αναδεικνύει την εγκατάλειψη από την πολιτεία των δικαστικών λειτουργών, των υποδομών απονομής της Δικαιοσύνης (…) περιστατικά τέτοια πλήττουν τη δυνατότητα απονομής Δικαιοσύνης υπό συνθήκες νηφαλιότητας» αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Στην ίδια ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των εισαγγελέων ζητούν άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή