Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο επιχειρηματίας Κ.Πηλαδάκης

Συνελήφθη για χρέη στο Δημόσιο ο επιχειρηματίας Κ.Πηλαδάκης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες στη Γλυφάδα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, για οφειλές προς το Δημόσιο, που αφορούν δύο εταιρείες των οποίων ήταν νόμιμος εκπρόσωπος.

Το συνολικό χρέος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ.

Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο επιχειρηματίας τόνισε μεταξύ άλλων:

"Πέρασα όπως προβλέπει ο νόμος της επίπονη αυτόφορων διαδικασία για ρυθμισμένες όμως -τονίζω-υποχρεώσεις προς το ελληνικό δημόσιο. Η μοναδική αιτία αυτών των υποχρεώσεων είναι ότι εργοδοτώ 600 περίπου άτομα 5 συναπτα ζημιογόνα έτη, με πτώση τζίρου 60-70%, χωρίς να έχει απολυθεί ούτε ένας υπάλληλος! Εάν απολύονταν ή απολυθούν αυρίο 140 άτομα και διασωθούν οι υπόλοιποι θα πάψουν οι οφειλές και η ταλαιπωρία μου! Και όλα αυτά στην ελληνική περιφέρεια που μαστίζεται από ανεργία! Εγώ πλήρωσα το τίμημα της παραπάνω απόφασής μου, ποιος από το ελληνικό κράτος θα πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα για το πιστοποιημένο ΦΠΑ που μου οφείλεται σε άλλη εταιρεία ιδιοκτησίας μου από το 2009 ύψους 6.250.000 πλέον τόκων (άνω του 1.500.000 ευρώ οι τόκοι), ενώ αντίστοιχα έχω πληρώσει και χρεωθεί τόκους και προσαυξήσεις για το αντίστοιχο διάστημα άνω των 3.000.000! Δηλαδή σχεδόν το σύνολο των ποσών που με ταλαιπώρησαν! Πού είναι το κράτος δικαίου; Πόσοι Έλληνες επιχειρηματίες θα μείνουν στη χώρα;"

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή