Επτά προτάσεις ενίσχυσης διαφάνειας

Επτά προτάσεις ενίσχυσης διαφάνειας

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέσμη επτά προτάσεων με γνώμονα την ενίσχυση της διαφάνειας παρουσίασε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.

Η θέσπιση Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η ενίσχυση της διαφάνειας ως προς τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών κομμάτων, αλλά και η αναθεώρηση του πλαισίου για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» αποτελούν μερικές από τις προτάσεις που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Κώστας Μπακούρης. «Σε μια εποχή όπου τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους πολίτες θεωρούν τη διαφθορά σημαντικό πρόβλημα στη χώρα τους, η ελληνική προεδρία μπορεί να πρωταγωνιστήσει προωθώντας ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της απονομής δικαιοσύνης, της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών θεσμών, της προστασίας των οικονομικών πόρων της Ενωσης, προς όφελος των Ευρωπαίων πολιτών», είπε ο κ. Μπακούρης.

Στις προτάσεις της Διεθνούς Διαφάνειας περιλαμβάνονται ενέργειες για επανεξέταση του Κοινού Μητρώου Διαφάνειας, δημιουργία μητρώου με τους πραγματικούς δικαιούχους εταιρειών και προώθηση οδηγίας για τη δημοσίευση μη οικονομικών στοιχείων των μεγάλων εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή