Στις 4.800 ανέρχονται οι ωφελούμενες γυναίκες από την «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα»

Στις 4.800 ανέρχονται οι ωφελούμενες γυναίκες από την «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 4.800 ανέρχονται οι ωφελούμενες γυναίκες από το νέο πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) και της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ». Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι 4.800 γυναίκες είναι από 11 περιφέρειες της χώρας, οκτώ Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και τρεις Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική).

Πιο συγκεκριμένα, οι ωφελούμενες θα είναι γυναίκες απασχολούμενες σε επισφαλείς θέσεις εργασίας (πχ συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκ περιτροπής απασχόληση, μερική απασχόληση κλπ), όπως επίσης και αυτοαπασχολούμενες, για την παραμονή τους στην αγορά εργασίας μέσω ανάληψης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη στήριξης των γυναικών λέγοντας χαρακτηριστικά, «Εκείνες που χρειάζονται βοήθεια είναι οι κοινωνικά ευάλωτες ομάδες όπως και οι γυναίκες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα δώσει την ευκαιρία σε 4.800 γυναίκες να δημιουργήσουν ξανά, ενώ το πρόγραμμα των 9,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται 100% από το ΕΣΠΑ είναι ουσιαστικά τρία πράγματα: έργα, κοινωνική πολιτική και τελικά άνθρωποι».

Η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια επεσήμανε: «τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών είναι σταθερά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα των αντρών, ενώ περισσότερες γυναίκες στην απασχόληση σημαίνει αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ) Ανδ. Στεφανίδης επεσήμανε πως «όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς θα βοηθήσουν ώστε μέσα από το πρόγραμμα να δοθεί η ευκαιρία σε γυναίκες να συνεργαστούν και να επιχειρήσουν ή αν ακόμη διαθέτουν δική τους επιχείρηση να γίνει πιο ανταγωνιστική και εξωστρεφής. Θέλουμε ακόμα και οι ωφελούμενες γυναίκες να γίνουν ταυτόχρονα και συνεργάτες του συγκεκριμένου Έργου για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη στις ομάδες στόχου σε όλη την χώρα».

Το πρόγραμμα «Ένωση για την Απασχολούμενη Γυναίκα» υλοποιείται από την ΟΕΣΥΝΕ σε συνεργασία με τους παρακάτω φορείς: Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ), Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.), Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας (ΔΥΕΚΟ), Ινστιτούτο Μελετών Δια Βίου Εκπαίδευσης (ΙΜΕΔΕ), Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Εμπορίου, Αναπτυξιακή Εταιρεία Προώθησης Επιχειρηματικότητας Κοζάνης, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Εταιρεία Ανάπτυξης Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, Αναπτυξιακή Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 801 300 3970 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό) για οποιαδήποτε πληροφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή