Κεφαλονιά: Λιγότερο από 5% των κτιρίων θα κριθούν προσωρινά μη κατοικήσιμα

Κεφαλονιά: Λιγότερο από 5% των κτιρίων θα κριθούν προσωρινά μη κατοικήσιμα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρότερο του 5% θα είναι τελικά το ποσοστό του συνόλου των κτιρίων της Κεφαλονιάς που θα κριθούν προσωρινά μη κατοικήσιμα λόγω των ζημιών από τον σεισμό, μετά τους ελέγχους των αρμόδιων υπηρεσιών, σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στράτου Σιμόπουλου. Μάλιστα το ποσοστό αυτό πιθανότατα θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, κατεβαίνοντας στο 2% όταν θα γίνει και ο δευτεροβάθμιος έλεγχος.

«Στην Κεφαλονιά υπάρχουν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ 33.000 περίπου συνδέσεις ηλεκτροδότησης. Έως σήμερα έχουν γίνει 1.050 αυτοψίες, πρωτοβάθμιου ελέγχου, από τις οποίες προκύπτει για ένα ποσοστό 50% ο χαρακτηρισμός "προσωρινά μη κατοικήσιμο". Υπάρχουν επίσης σε εκκρεμότητα 500 αιτήσεις για αυτοψία. Οι αιτήσεις αφορούν βέβαια "πιθανώς μη κατοικήσιμα κτίρια"», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Σιμόπουλος και εξηγεί: «Από τα παραπάνω προκύπτει λοιπόν ότι το ποσοστό των κτιρίων του νησιού που κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο θα κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμο, δε θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 5%. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κατά τον δευτεροβάθμιο έλεγχο, θα μειωθεί στο 1/3, δηλαδή στο 2%. Η Κεφαλονιά άντεξε» κατέληξε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή