Κατονόμασε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς ο Αντ. Κάντας

Κατονόμασε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς ο Αντ. Κάντας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και πρόσωπα-κλειδιά στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών κατονόμασε ο Αντ. Κάντας απολογούμενος στους ανακριτές Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Μάρκου για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού, ενώ άφησε αιχμές και για πολιτικό πρόσωπο χωρίς να του αποδώσει καμία εμπλοκή στις υποθέσεις των εξοπλιστικών ή να καταθέσει κάτι για κάποιους σχετικά με δωροδοκίες.

Οπως προκύπτει από την απολογία του, ανέφερε ότι για την προμήθεια από την εταιρεία Wegmann τρεις ήταν οι υπηρεσίες που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο. Επί λέξει αναφέρει «το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ με επικεφαλής τον Γ. Καράμπελα, ο Γ΄ κλάδος του ΓΕΣ, ο τότε υπαρχηγός (δεν αναφέρει όνομα) και από τη Διεύθυνση Εξοπλισμών οι Κολίρης, Ανδρουλάκης, Λεονταρίτης και Κωνσταντόπουλος». Σε ερώτηση των ανακριτών αν οι εν οι λόγω στρατιωτικοί χρηματίστηκαν διευκρινίζει με νόημα «δεν ισχυρίζομαι ότι χρηματίστηκαν. Ομως ήταν τα πρόσωπα κλειδιά που ουδείς μπορούσε να αγνοήσει χωρίς συνέπειες».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε ότι σε συνάντησή του με τον Παν. Ευσταθίου στο γραφείο του στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, ο τραπεζίτης Φ. Λυγινός είπε ότι «πάει στον πατέρα» χωρίς να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο. Ο Κάντας, όπως ανέφερε στην απολογία του, ρώτησε τον Ευσταθίου για να λάβει την απάντηση «παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος». Πρόσθεσε ότι και αργότερα, το 2008, όταν συνάντησε τον Λυγινό, δεν έμαθε ποιον εννοούσε γιατί σε σχετική ερώτηση ο Λυγινός δεν του απάντησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή