Κλειστά έως και την Τετάρτη τα σχολεία

Κλειστά έως και την Τετάρτη τα σχολεία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ευτυχώς ήταν και πάλι Κυριακή… έστω ξημερώματα Δευτέρας. Ετσι, οι μαθητές δεν βρίσκονταν στις τάξεις τους αλλά στα σπίτια τους. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τετάρτη, προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα κτίρια.

Από τα έως τώρα δεδομένα ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει σε τρία σχολικά κτίρια. Τα δύο εξ αυτών έχουν σημαντικές ζημιές, ενώ το τρίτο βρίσκεται δίπλα σε καμπαναριό που έχει γείρει και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να πέσει. Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μαθητές των τριών σχολείων να φιλοξενηθούν το απόγευμα σε άλλα κτίρια. Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, προκειμένου να μη μείνουν πίσω στην προετοιμασία τους για τις εξετάσεις.

Οργάνωση συσσιτίων, αποστολή ρουχισμού και τροφίμων είναι η προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στους πληγέντες της Κεφαλονιάς. Στο νησί βρέθηκε χθες συνοδικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

«Διακόψαμε τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για να βρεθούμε κοντά σας, να δείξουμε εμπράκτως ότι το μυαλό μας είναι στον λαό της Κεφαλονιάς», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που τον υποδέχθηκαν.

Οι ιεράρχες μετέφεραν 850 κουβέρτες και άλλα είδη ρουχισμού στους πληγέντες της Κεφαλονιάς, ενώ συμμετείχαν σε σύσκεψη με τοπικούς παράγοντες και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στην οποία συμφωνήθηκε να οργανωθούν καθημερινά συσσίτια για τους κατοίκους που δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα κατεστραμμένα νοικοκυριά τους. Η Εκκλησία μέσω της «Αποστολής» θα παράσχει τα τρόφιμα και τις πρώτες ύλες, ο στρατός θα φροντίσει για την παρασκευή των γευμάτων και στη συνέχεια η τοπική μητρόπολη θα φροντίζει για τη διανομή. Να σημειωθεί, τέλος, ότι τις προηγούμενες ημέρες, μέσω της «Αποστολής», εστάλησαν 4,5 τόνοι τρόφιμα για να διανεμηθούν στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών του νησιού.

Εν τω μεταξύ, λόγω της δοκιμασίας των κατοίκων της Κεφαλονιάς, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανέβαλε τη προγραμματισμένη για απόψε δεξίωση προς τιμήν της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή