Ενισχύουν το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες

Ενισχύουν το μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ενίσχυση του μπλόκου της Νίκαιας- όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες τρακτέρ- αναμένεται αύριο, καθώς στον "χορό" των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες που σε προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις συγκεντρώνονταν σε Τέμπη και Γυρτώνη.

Η σχετική απόφαση ελήφθη σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Γυρτώνη, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Λάρισας καθώς, όπως επισημαίνουν οι αγρότες, τα προβλήματα είναι ίδια όπως και το διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο αφορά κυρίως το κόστος ενέργειας και τα φορολογικά.

Αύριο, στις 12μ.μ., έχει οριστεί να γίνουν προσυγκεντρώσεις αγροτικών μηχανημάτων- πολλά από τα οποία έχουν ήδη βγει σε διάφορα χωριά του νομού αναμένοντας τις εξελίξεις- σε τρία σημεία περιμετρικά της Λάρισας, τα οποία εν συνεχεία θα οδεύσουν στον κόμβο Νίκαιας ενισχύοντας έτσι τις τάξεις του αγροτικού αγώνα.

Δυναμικές κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Μαραθιάς Αμαλιάδας, έχουν ξεκινήσει οι αγρότες της Ηλείας. Σήμερα το μεσημέρι απέκλεισαν για περίπου μία ώρα την εθνική οδό, στον κόμβο της Μαραθιάς, ενώ φεύγοντας προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις αυτή την φορά στην ΔΟΥ Αμαλιάδας. Προηγουμένως, αγρότες από την νότια Ηλεία, οι οποίοι κατευθύνονταν προς την Μαραθιά, πέρασαν με αγροτικά μηχανήματα μέσα από την πόλη του Πύργου. Οι αγρότες της Ηλείας έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις από την περασμένη Δευτέρα, όπου υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, για να ανοίξει η εθνική οδός. Ακολούθησε νέα συγκέντρωση το μεσημέρι της Τρίτης, όπου ολοκληρώθηκε χωρία απόρριπτα, ενώ στην περιοχή βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις.

Τρόφιμα για Κεφαλλονιά

Εξάλλου, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα το μεσημέρι, αποφάσισαν να αναπτύξουν πρωτοβουλία για την συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς.

Στο πλαίσιο της σημερινής δραστηριότητάς τους, οι αγρότες θα συμμετάσχουν το απόγευμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί αρχικά για θέματα υγείας και ο σχεδιασμός είναι να δώσει συμβολικά το "παρών" και ένας αριθμός τρακτέρ.

Αύριο, εξάλλου, είναι στις προθέσεις τους να ανοίξουν τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου με αφορμή και τις νέες αυξήσεις στο αντίτιμο διέλευσης για όσους πληρώνουν προκειμένου να διέλθουν και δεν εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά.

Την Παρασκευή αναμένεται να επισκεφθεί το μπλόκο της Νίκαιας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Υπενθυμίζεται ότι για το Σάββατο οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας έχουν καλέσει σε πανελλαδική συνάντηση αντιπροσωπείες των λοιπών μπλόκων για καλύτερο συντονισμό του αγώνα ενώ έχουν ζητήσει να συναντηθούν τόσο με τον υπουργό Οικονομικών όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά τους και αναμένουν απαντήσεις για τον χρόνο των συναντήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή