Προθεσμία για 24/2 πήρε το ζεύγος Γριβέα

Προθεσμία για 24/2 πήρε το ζεύγος Γριβέα

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι η διαδικασία έκδοσης του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα – Αναστασίας Βάτσικα, κατηγορουμένων για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μ. Βρετανία.

Εμφανιζόμενοι χθες ενώπιον του ειρηνοδικείου του Ουέστμινστερ, οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να δικαστούν στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ το δικαστήριο «χαλάρωσε» τους περιοριστικούς όρους, ορίζοντας την υποχρέωση εμφάνισης στην τοπική αρχή δύο φορές τον μήνα αντί για τρεις, όπως είχε οριστεί αρχικά.

Οι ίδιοι δήλωσαν ότι σκοπεύουν να εμφανιστούν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να έχουν παραιτηθεί των υπερασπιστικών δικαιωμάτων που τους παρέχει ο νόμος. Η βρετανική νομοθεσία θεωρείται πολύ αυστηρή όσον αφορά το καθεστώς των εκδόσεων ατόμων σε τρίτες χώρες, ακόμα και σε χώρες της Ε.Ε. Θεωρείται δεδομένο ότι στην περίπτωση που το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα θελήσει να εξαντλήσει τις δυνατότητες που του παρέχεται, θα καθυστερήσει την έκδοσή του για μήνες, ακόμη και για χρόνια. Ενδεικτικό των προθέσεών τους είναι το γεγονός ότι έχουν προσλάβει για την εκπροσώπησή τους γνωστό Βρετανό δικηγόρο, ο οποίος ειδικεύεται στο καθεστώς των εκδόσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή