Συνελήφθη ο Γιώργος Εμερτζίδης

Συνελήφθη ο Γιώργος Εμερτζίδης

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από το σπίτι της μητέρας του στο Μενίδι, ο 26χρονος Γιώργος Εμερτζίδης που καταζητείτο για συμμετοχή στη δολοφονία των δύο ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ, τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική εκδοχή εντοπίστηκε χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Α.Τ. Μενιδίου που περιπολούσαν στην περιοχή. Προσήχθη στο τμήμα και συνελήφθη, ενώ χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ο οποίος και διέταξε τον εγκλεισμό του.

Τον Μάρτιο του 2013 ο Εμερτζίδης και δύο ακόμα συγκατηγορούμενοί του καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 62 ετών για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη 23 ετών και Γιώργου Σκυλογιάννη 22 ετών, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής την 1η Μαρτίου 2011 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη. Πλην του 26χρονου, για την ίδια υπόθεση είχαν καταδικαστεί επίσης οι Ιωάννης Σαββίδης και Ανδρέας Ποφίδης, ενώ για τον τέταρτο κατηγορούμενο Βιτάλι Τερσενίδη (φέρεται να είχε τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς) το δικαστήριο διαχώρισε τη δικογραφία προκειμένου, όπως ορίζει ο νόμος, να δικαστεί εφόσον συλληφθεί. Συνεχίζει μέχρι και σήμερα να διαφεύγει τη σύλληψη και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έχει διαφύγει στη Ρωσία.

Ο Εμερτζίδης είχε συλληφθεί την 5η Μαΐου 2011 και δύο ημέρες αργότερα είχε κριθεί προφυλακιστέος. Η δίκη για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, τη ληστεία δηλαδή σε περίπτερο στο Μενίδι απ’ όπου ξεκίνησε η μοιραία για τους δύο φρουρούς καταδίωξη, άρχισε στις 3 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε αρχές Οκτωβρίου. Παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα, ο 26χρονος κρίθηκε αθώος κατά πλειοψηφία. Στις 7 Οκτωβρίου και ενώ δεν είχε συμπληρωθεί το 18μηνο της προφυλάκισής του ο Εμερτζίδης αφέθηκε ελεύθερος παρότι σε βάρος του (όπως και των υπολοίπων κατηγορουμένων) εκκρεμούσε η δεύτερη και σημαντικότερη δικογραφία για τη διπλή δολοφονία των αστυνομικών. Το δικαστήριο για την υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2012 και ολοκληρώθηκε το Μάρτιο του 2013. Λίγο πριν από την έκδοση απόφασης και συγκεκριμένα την 20ή Μαρτίου, ο Εμερτζίδης εξαφανίστηκε και τα ίχνη του παρέμεναν χαμένα μέχρι χθες τα ξημερώματα οπότε και συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από το πατρικό του σπίτι στο Μενίδι.

Σύμφωνα με μια εκδοχή ο 26χρονος κρυβόταν στην επαρχία και μετέβη στο Μενίδι προκειμένου να επισκεφθεί τη μητέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε αποφυλακιστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση, ενώ είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι καθώς και η διευθύντρια τότε των φυλακών Κορυδαλλού κ. Μαρία Στέφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή