Ισόβια σε αναρχικό για την Αγ. Νάπα

Ισόβια σε αναρχικό για την Αγ. Νάπα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος 1 (σ.σ. ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος) πυροβόλησε και φόνευσε και τα πέντε θύματα. Η επιλογή του χώρου αναμονής, η επί μακρόν παραμονή των κατηγορουμένων στον χώρο αυτόν, ο συγχρονισμός της κίνησης του κατηγορούμενου 1 με αυτές του αυτοκινήτου των θυμάτων, καθώς και η μεταφορά και χρήση πυροβόλου (του πιστολιού Glock) δεικνύει τον προσχεδιασμό αλλά και την πρόθεση του κατηγορούμενου 1 να επιφέρει τον θάνατο όλων των θυμάτων». Αυτό αναφέρει επί λέξει η ετυμηγορία του Μόνιμου Κακουργοδικείου Λάρνακας/Αμμοχώστου (βρίσκεται στη διάθεση της «Κ») για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο κατηγορούμενος Δημήτρης Μαμαλικόπουλος στην υπόθεση της πενταπλής δολοφονίας στην κεντρική πλατεία της Αγ. Νάπας, στις 23 Ιουνίου 2012.

Για τον δεύτερο εκ των κατηγορουμένων, Αναστάσιο Τσεχιλίδη το δικαστήριο έκρινε τα ακόλουθα: «Η γνώση και συμμετοχή του κατηγορούμενου 2 εξάγεται από τα περιστατικά της υπόθεσης. Το ότι συνόδευε τον κατηγορούμενο 1 και ιδιαίτερα οι ενέργειές του μετά τους φόνους μας πείθουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας για την ενοχή του. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην παροχή συνδρομής στον κατηγορούμενο 1 για να διαφύγει με το να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε θέση διαφυγής, να του ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού και να οδηγήσει με μεγάλη ταχύτητα ούτως ώστε να απομακρυνθούν από τη σκηνή το συντομότερο δυνατό».

Το Κακουργοδικείο Λάρνακας επέβαλε και στους δύο ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Ανδρέας Αριστείδης χαρακτήρισε την υπόθεση ως «τη σοβαρότερη προμελετημένου φόνου εν καιρώ ειρήνης που έγινε στην Κυπριακή Δημοκρατία». Ο συνήγορος του Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, αντίθετα, κ. Λύσανδρος Λυσάνδρου μιλώντας χθες στην «Κ» υποστήριξε ότι «η δικαστική απόφαση δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένη» καθώς και ότι «η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει το κίνητρο της πενταπλής δολοφονίας» και δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση.

Ο Μαμαλικόπουλος φέρεται να είχε αναπτύξει κατά το παρελθόν πλούσια δραστηριότητα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και συνελήφθη, όπως και ο Τσεχιλίδης στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Κατηγορήθηκαν ότι ανέλαβαν να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου σε βάρος Κύπριου επιχειρηματία. Τα πέντε θύματά τους (Φίλιππος Λουκαΐδης 33 ετών, Μάριος Καραολής 28 ετών, Γιώργος Γεωργίου 35 ετών, Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών) ήταν στην προσωπική φρουρά του επιχειρηματία.

Από τις ελληνικές αρχές ο «Μαμ», όπως είναι το προσωνύμιο του Μαμαλικόπουλου, είχε θεωρηθεί ύποπτος για συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής το 2009. Προσφάτως, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής τον επισκέφθηκε στις φυλακές της Κύπρου, στο πλαίσιο της έρευνας για τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή