Ετοιμες οι διαθεσιμότητες γιατρών

Ετοιμες οι διαθεσιμότητες γιατρών

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ολίγων ημερών είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 8.500 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ. Την περασμένη Πέμπτη υπερψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

Με τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων για τη διαθεσιμότητα του προσωπικού των πολυϊατρείων και η οποία –όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου– θα διαρκέσει ένα μήνα (15 ημέρες για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι πολύτεκνοι και οι εργαζόμενοι στις μονάδες Υγείας της Κεφαλονιάς). Στο πλαίσιο αυτό οι γιατροί –που έχουν δηλώσει ότι συνεχίζουν μέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις– προετοιμάζονται για την «επόμενη ημέρα», που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, νομικές ενέργειες για την προσβολή των διατάξεων του νόμου που αφορούν τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή