Στην Κύπρο για τον Τσεχιλίδη η Αντιτρομοκρατική

Στην Κύπρο για τον Τσεχιλίδη η Αντιτρομοκρατική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κύπρο βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να αξιολογήσει πληροφορίες που φέρεται να έδωσε στην κυπριακή Αστυνομία ο Ελληνας Αναστάσιος Τσεχιλίδης, 42 ετών, αμέσως μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη (την περασμένη Παρασκευή) για συμμετοχή στην πενταπλή δολοφονία στην Αγ. Νάπα, τον Ιούνιο του 2012. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε, επίσης σε ισόβια κάθειρξη, ο 30χρονος Ελληνας αντιεξουσιαστής Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, για τον οποίο υπήρχαν υπόνοιες συμμετοχής του στην ένοπλη επίθεση εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Παρασκευής, τον Οκτώβριο του 2009.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Αν. Τσεχιλίδης παρέδωσε το Σάββατο σε αξιωματικούς της κυπριακής Αστυνομίας γραπτό υπόμνημα στο οποίο φέρεται να κατονόμασε τους ηθικούς αυτουργούς του πενταπλού φονικού, ενώ φέρεται να έδωσε στοιχεία και για κρησφύγετο – «γιάφκα» ένοπλης οργάνωσης, στην Ελλάδα. Καλά πληροφορημένη πηγή επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι την Κυριακή ο Τσεχιλίδης έδωσε προφορική κατάθεση σε Κύπριους αστυνομικούς στην οποία επανέλαβε ισχυρισμούς που είχε παραθέσει μία ημέρα νωρίτερα στο χειρόγραφο σημείωμά του. Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι ήδη από το Σάββατο βρίσκονται στην Κύπρο δύο Ελληνες αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να αξιολογήσουν τη βασιμότητα των ισχυρισμών Τσεχιλίδη.

«Κατονόμασε συγκεκριμένα άτομα ως ηθικούς αυτουργούς της πενταπλής δολοφονίας, ενώ αναφέρθηκε σε κρησφύγετο με όπλα που κατά τους ισχυρισμούς του είχε επισκεφθεί στην Κεντρική Ελλάδα», δήλωσε στην «Κ» πηγή της κυπριακής Αστυνομίας.

Και στα τέλη Νοεμβρίου, στο περιθώριο της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. για την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία της Τ.Ο. Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής είχε μεταβεί στην Κύπρο προκειμένου να ανακρίνει τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Κι αυτό διότι κατά τη σύλληψή του το 2012 ο 30χρονος φέρεται να είχε ισχυριστεί ενώπιον αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ ότι είχε συμμετάσχει στην ένοπλη επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής.

Η απόφαση του Μόνιμου Κακουργοδικείου Λάρνακας/Αμμοχώστου που επέβαλε και στους δύο ποινή ισόβιας κάθειρξης ανακοινώθηκε την Παρασκευή. «Δεν διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος 1 (σ.σ. ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος) πυροβόλησε και φόνευσε και τα πέντε θύματα» ανέφερε επί λέξει η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ενώ για τον Τσεχιλίδη έκρινε ότι: «Η γνώση και συμμετοχή του κατηγορούμενου 2 εξάγεται από τα περιστατικά της υπόθεσης. Το ότι συνόδευε τον κατηγορούμενο 1 και ιδιαίτερα οι ενέργειές του μετά τους φόνους μάς πείθουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας για την ενοχή τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή