Νέα σύλληψη Τούρκου τρομοκράτη

Νέα σύλληψη Τούρκου τρομοκράτη

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη από την Αντιτρομοκρατική 51χρονος υπήκοος Τουρκίας  για την υπόθεση έκρηξης σε διαμέρισμα της Τριανδρίας Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση που ήδη από το 2011 είχε συνδεθεί με τη δράση της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, επίσης Τούρκοι υπήκοοι. Το ένταλμα για τον 51χρονο είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σπίτια των τριών Τούρκων είχαν ερευνηθεί το 2011 στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που είχε ακολουθήσει την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε διαμέρισμα – «γιάφκα» στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε δεχθεί ανώνυμο τηλεφώνημα – καταγγελία ότι οι συγκεκριμένοι Τούρκοι υπήκοοι έκρυβαν στα σπίτια τους οπλισμό. 

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν τελεσφορήσει. Ωστόσο κατά πληροφορίες οι αστυνομικοί είχαν κατάσχει φυλλάδια με προπαγανδιστικό υλικό. Τον Απρίλιο του 2013 συμπεριελήφθη στη δικογραφία έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών σύμφωνα με το οποίο δακτυλικά αποτυπώματα των τριών βρέθηκαν στα φυλλάδια που είχαν κατασχεθεί από τα σπίτια τους. Ο 51χρονος Χ.Κ είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης των συλληφθέντων για την υπόθεση της Τριανδρίας. Σημειώνεται ότι τα γεγονότα του 2011 στη Θεσσαλονίκη συσχετίστηκαν με τις πρόσφατες συλλήψεις 4 Τούρκων σε κρησφύγετο με όπλα στου Γκύζη. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ο ένας από τους συλληφθέντες , Χουσεϊν Τεκίν 49 ετών ήταν αυτός που είχε μισθώσει διαμέρισμα στην οδό Μιαούλη εντός του οποίου είχαν βρεθεί εκρηκτικά. Το εν λόγω διαμέρισμα είχε συνδεθεί με τους Τούρκους υπηκόους που είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησε την αιματηρή έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή