ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών με πλούσια δράση

chania-exarthrothike-speira-diarrikton-me-ploysia-drasi-2007159

Τέλος στη δράση έξι ατόμων, ηλικίας από 29 έως και 52 ετών, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών από σπίτια στα Χανιά έβαλαν οι διωκτικές αρχές
Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών η αστυνομία τους συνέλαβε και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «οι συλληφθέντες αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση»
Οι 6 συλληφθέντες από τον Δεκέμβριο 2013 έως και 14.02.2014 είχαν διαπράξει στην πόλη των Χανίων, 48 κλοπές σε σπίτια αφαιρώντας κοσμήματα, των οποίων η χρηματική αξία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό 337.200 ευρώ ενώ είχαν αφαιρέσει συνολικά και το χρηματικό ποσό 120.825 ευρώ και 1135 δολαρίων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν. Το χρηματικό ποσό των 10.000 Ευρώ , κοσμήματα, ζυγαριά ακριβείας, τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, διαφόρων Τραπεζικών Ιδρυμάτων, συμβόλαια αγοραπωλησίας ακινήτων και 4 πολυτελή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ