Πρωτοφανή υπόθεση λαθρεμπορίας πολεμικού υλικού από το Ισραήλ μέσω Ελλάδας με τελικό προορισμό το Ιράν αποκάλυψε μυστική έρευνα της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Investigations) των ΗΠΑ σε συνεργασία με το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ», τον Δεκέμβριο του 2012 και τον Απρίλιο του 2013 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επί ελληνικού εδάφους εμπορευματοκιβώτια που περιείχαν πολεμικό υλικό και συγκεκριμένα εξαρτήματα πολεμικών αεροσκαφών F-4. Τα εμπορευματοκιβώτια προέρχονταν από το Ισραήλ και επρόκειτο να καταλήξουν στο Ιράν, το οποίο διαθέτει μεγάλο στόλο πολεμικών αεροσκαφών τύπου F-4.
Η αποστολή του πολεμικού υλικού έγινε μέσω εταιρειών courier από εταιρεία με έδρα την πόλη Binyamina του Ισραήλ. Ως ενδιάμεσος παραλήπτης, αντίστοιχα, των εμπορευματοκιβωτίων στην Ελλάδα εμφανιζόταν εταιρεία με στοιχεία «Tassos Karras S.A.» και έδρα την οδό Ορφέως, στον Βοτανικό. Από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι επρόκειτο για εταιρεία – φάντασμα, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας της εταιρείας αντιστοιχούσε σε Βρετανό υπήκοο, κάτοικο Θεσσαλονίκης, που επίσης δεν εντοπίστηκε. Σύμφωνα με τα πληροφοριακά δελτία της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Investigations) των ΗΠΑ, η αποστολή των εμπορευματοκιβωτίων στην Ελλάδα σχετιζόταν με την προσπάθεια κυκλώματος λαθρεμπόρων όπλων από το Ισραήλ να αποστείλει πολεμικό υλικό και σχετικά ανταλλακτικά προς το Ιράν (κατά παράβαση του διεθνούς εμπάργκο), χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως ενδιάμεση χώρα.
Η πρώτη αποστολή αποκαλύφθηκε την 20ή Δεκεμβρίου 2012. Το ΣΔΟΕ, κατόπιν αιτήματος της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, δέσμευσε κιβώτιο προερχόμενο από το Ισραήλ που περιείχε αεροπορικό υλικό και συγκεκριμένα ένα σταθεροποιητή μετάδοσης ταχύτητας (Constant Speed Drive – C.S.D.). Σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, το συγκεκριμένο μηχάνημα είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ από την εταιρεία Hamilton Sundstrand, η αξία του ανέρχεται σε 28.000 δολάρια και χρησιμοποιείται σε πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-4.
Η δεύτερη αποστολή πολεμικού υλικού αποκαλύφθηκε με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ερευνών Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2013. Το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ δέσμευσε κιβώτιο προερχόμενο από το Ισραήλ μέσω της εταιρείας Fed Ex. Ως αποστολέας εμφανιζόταν η ίδια εταιρεία με έδρα την πόλη Binyamina του Ισραήλ και ως παραλήπτης στην Ελλάδα η εταιρεία – φάντασμα με επωνυμία «Tassos Karras» στον Βοτανικό. Αποκαλύφθηκε ότι εντός του κιβωτίου υπήρχε όχι βαλβίδα όπως αναφερόταν στα συνοδευτικά έγγραφα, αλλά ένας «αισθητήρας τάσης εξόδου» (voltage output sensor) που χρησιμοποιείται σε πολεμικά αεροσκάφη τύπου F-14. Και σε αυτή την περίπτωση, οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημέρωσαν το ΣΔΟΕ ότι το εν λόγω εξάρτημα κατασκευάζεται από την εταιρεία Hamilton Sundstrand και περιλαμβάνεται στον κατάλογο πολεμοφοδίων των ΗΠΑ λόγω εφαρμογών σε στρατιωτικά αεροσκάφη F-14.
Ο ενδιάμεσος παραλήπτης του πολεμικού υλικού στην Ελλάδα δεν εντοπίστηκε και, τυπικά, η προκαταρκτική εξέταση του ΣΔΟΕ μπήκε στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών. Επειτα από αιτήματα των ΗΠΑ κινήθηκε διαδικασία παράδοσης των κατασχεμένων πειστηρίων στις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία για τη σύλληψη και ποινική δίωξη υπόπτου, που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το λαθρεμπόριο πολεμικού υλικού μεταξύ Ισραήλ και Ιράν και καταζητείται από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές ήδη από το 2004. Οπως ορίζει η διαδικασία, στις 14 Νοεμβρίου 2013 συνεδρίασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ήρε την κατάσχεση του πολεμικού υλικού και διέταξε την απόδοσή του στην αρμόδια διοικητική αρχή των ΗΠΑ.Το σχετικό βούλευμα αναφέρει επί λέξει: «Αίρεται η κατάσχεση ενός σταθεροποιητή μετάδοσης ταχύτητας και ενός αισθητήρα τάσης εξόδου που επιβλήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και Οπλων του ΣΔΟΕ και διατάσσει την απόδοση των κατασχεμένων στην αρμόδια διοικητική αρχή των ΗΠΑ». Η απόφαση εκδόθηκε την 24η Δεκεμβρίου 2013.