Συνελήφθη αρχιφύλακας που πουλούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς

Συνελήφθη αρχιφύλακας που πουλούσε πλαστά έγγραφα σε αλλοδαπούς

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και ένας Πακιστανός συνεργός του για πλαστογράφηση εγγράφων, δελτίων αλλοδαπών, τα οποία διοχέτευαν σε αλλοδαπούς έναντι αμοιβής.

Το τελευταίο διάστημα η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διερευνούσε πληροφορίες και ενδείξεις, για συνεργασία των δύο συλληφθέντων στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων, διαφόρων τύπων (ροζ καρτών ασύλου, αδειών διαμονής κ.λπ. δημοσίων εγγράφων), τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς, για να εμφανίζονται ως νόμιμοι.

Στο πλαίσιο αυτό, προχθές το βράδυ εντοπίστηκαν οι δύο συλληφθέντες να επιβαίνουν σε όχημα ιδιοκτησίας του αρχιφύλακα και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή