Τρομοκρατικό χτύπημα φοβάται η Αστυνομία

Τρομοκρατικό χτύπημα φοβάται η Αστυνομία

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφορίες για προμήθεια οπλισμού ή εκρηκτικών από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων πυροδοτούν νέο κύμα ανησυχίας στην ΕΛ.ΑΣ. για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτό επιβεβαίωσαν χθες στην «Κ» στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας λόγο για «φόβους για νέο τρομοκρατικό χτύπημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανησυχία τους έχει αφετηρία ένδειξη ότι μέλη ένοπλης οργάνωσης προχώρησαν στην αγορά νέου οπλισμού, πιθανόν ρουκετοβόλου RPG. Το στοιχείο αυτό εικάζεται ότι προέκυψε σε συνέχεια των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής για την αποτυχημένη επίθεση με ρουκέτα στις εγκαταστάσεις της Mercedes στη Βαρυμπόμπη, καθώς και τον εντοπισμό κρυμμένου οπλοστασίου σε αυτοκίνητο στο Π. Φάληρο.

«Εχουν προκύψει πληροφορίες που κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι μέλη ένοπλων οργανώσεων σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν νέο χτύπημα» δήλωσε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., συνδέοντας τα νέα δεδομένα με στοιχεία που προέκυψαν μετά τη δημοσιοποίηση της επίθεσης στις εγκαταστάσεις της Mercedes. Η ίδια πηγή, πάντως, επεσήμανε ότι εξακολουθούν να διαφεύγουν τη σύλληψη οι καταζητούμενοι τρομοκράτες Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα, Χριστόδουλος Ξηρός αλλά και ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στους «Πυρήνες» Κώστας Σακκάς.

Την ευθύνη για την απόπειρα επίθεσης με ρουκέτα στη Βαρυμπόμπη και για την ένοπλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη ανέλαβε με προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο «Ποντίκι» η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού, τον Ιανουάριο του 2013. Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες είχαν προσπαθήσει δίχως επιτυχία να χρησιμοποιήσουν ρουκετοβόλο RPG.

Η επίθεση στη Βαρυμπόμπη έγινε στις 11 μ.μ. της 12ης Ιανουαρίου. «Η πρώτη απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας κατά των γραφείων της Mercedes απέτυχε και πάλι λόγω αστοχίας υλικού, όμως αυτή τη φορά επιστρατεύθηκε και η δεύτερη ρουκέτα που φέραμε μαζί μας και η οποία τελικά πυροδοτήθηκε κανονικά» έγραφε η προκήρυξη της ΟΛΑ, την οποία οι αρχές συνδέουν με τον Νίκο Μαζιώτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή