Ανανέωση της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ θα δικαιούνται οι νυν συμβεβλημένοι γιατροί

Ανανέωση της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ θα δικαιούνται οι νυν συμβεβλημένοι γιατροί

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι οι νυν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα δικαιούνται ανανέωση της σύμβασής τους, δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ).

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι συνεκτιμήθηκε «η μεγάλη προσφορά τους στο σύστημα Υγείας καθ' όλη την περίοδο της απεργίας». Η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ αντιπροσωπεύει τους 5.000 ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Με ανακοίνωση τους ο ΙΣΑ και επιστολή στον υπουργό Υγείας ζητά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ για όσα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το επιθυμούν. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως:  "το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων αλλά και της υπογραφής νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Άλλωστε για αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήθηκε η επιτροπή διαπραγμάτευσης στην οποία συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών".

Ακόμη τονίζεται πως "δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθούν του συστήματος οι νέοι ιατροί στους οποίους δεν δόθηκε η δυνατότητα επιλογής. Το γεγονός δε ότι οι ιατρικές επισκέψεις αποτελούν ασήμαντο κόστος για τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ενισχύει το επιχείρημα μας αλλά και το πάγιο αίτημα μας για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αμοιβή του ιατρού κατά πράξη και περίπτωση, για όποιον ιατρό το επιθυμεί". Υπάρχουν περιοχές ακόμα και στον Νομό Αττικής, όπου οι ασφαλισμένοι σας αποκλείονται από την παροχή ιατρικών υπηρεσιών δια μέσω του ΕΟΠΥΥ λόγω έλλειψης συμβεβλημένων ιατρών. Ως εκ τούτου πρέπει να κατευθυνθείτε άμεσα προς την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπεί 28.000 μέλη τα οποία είτε είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ είτε όχι".

Τέλος, επισημαίνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης του συστήματος παροχής Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να ενεργήσουν  "με πνεύμα ενωτικό και όχι διχαστικό".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή