Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Β. Αλεξανδρής

Νέος πρόεδρος του ΔΣΑ ο Β. Αλεξανδρής

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενωτικός, με βασική του επιδίωξη «την αλλαγή σελίδας» στον μεγαλύτερο δικηγορικό σύλλογο της χώρας, εμφανίστηκε στην πρώτη του δήλωση αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής.

«Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπειά μας», δήλωσε ο Βασίλης Αλεξανδρής μετά την εκλογική του νίκη.

Ο κ. Αλεξανδρής απέσπασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των συνδυασμών που δεν προχώρησαν στη δεύτερη φάση της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να λάβει το 70,67% των ψήφων (5.755), έναντι ποσοστού 29,33% (2.388) που έλαβε ο συνυποψήφιός του για την προεδρία και πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ, Γιάννης Αδαμόπουλος.

«Ολοι μαζί»

«Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι προσωπικό. Το δημιούργησε η βούληση των δικηγόρων. Αν το αποτέλεσμα αυτό χρεωθεί σε πρόσωπα, θα είναι ηθελημένη παρερμηνεία της γνήσιας βούλησης των δικηγόρων. Δεν είναι ημέρα αποτίμησης σφαλμάτων και λαθών. Είναι ημέρα κορύφωσης της απόφασης των δικηγόρων να αλλάξουν κεφάλαιο, να πάνε σε άλλη εποχή», δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε: «Θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, να αυξήσουμε το κύρος και να καθιερώσουμε την αξιοπρέπειά μας. Την απόφαση αυτή θέλουμε να την πάρουμε και να την υλοποιήσουμε όλοι μαζί. Χωρίς διαχωρισμούς. Το αποτέλεσμα δεν αποτελεί έπαθλο για κανέναν κομματικό σχηματισμό. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο την αυτοτέλειά μας».

Από την πλευρά του, ο κ. Αδαμόπουλος συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΔΣΑ, ενώ απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών σε «δικά μας λάθη» αλλά και σε «ευρύτερους κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς και συνθήκες». «Το αποτέλεσμα είναι ασφαλώς απόρροια δικών μας λαθών, για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής», είπε ο κ. Αδαμόπουλος και πρόσθεσε: «Στη φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε». Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θα είναι «παρών και στη νέα εποχή».

Η αποχή

Εντυπωσιακή πάντως ήταν η αποχή που και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας αναδείχθηκε «νικήτρια». Από τους συνολικά 21.471 δικηγόρους ψήφησαν 9.065, με αποτέλεσμα το ποσοστό της αποχής να κινηθεί περίπου στο 58%, έναντι του 42% που σημειώθηκε στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εξελέγη ο Γιώργος Σταματογιάννης με ποσοστό 56,21% (507 ψήφους), έναντι 43,79% που συγκέντρωσε ο συνυποψήφιός του Γιάννης Καρδάρας, ο οποίος έλαβε 395 ψήφους.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο της Θεσσαλονίκης η μάχη ήταν «σκληρή» και η νίκη κρίθηκε σε ελάχιστες ψήφους. Τελικώς, η κάλπη ανέδειξε ως πρόεδρο τον Νίκο Βαλεργάκη, ο οποίος συγκέντρωσε το 50,77% των ψήφων (1.413) έναντι 49,23% (1.370) της συνυποψήφιάς του Ιωάννας Παναγοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή