Κατολισθήσεις σε Κατάκολο και Βούναργο Ηλείας λόγω βροχοπτώσεων

Κατολισθήσεις σε Κατάκολο και Βούναργο Ηλείας λόγω βροχοπτώσεων

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται κατολισθητικό φαινόμενο στο βουνό του Κατακόλου Ηλείας λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία μεταξύ των κατοίκων. Σήμερα επισκέφθηκε το Κατάκολο ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μαζί με κλιμάκιο επιστημόνων της Περιφερείας και έκαναν αυτοψία.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, θα υπάρξει άμεσα επικοινωνία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού όπως σημείωσε το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά πιο σοβαρό απ' ό,τι δείχνει αρχικά. Επίσης, πρόσθεσε, η μελέτη που θα γίνει και οι παρεμβάσεις που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει να είναι επιστημονικά επαρκείς και να δίνονται τεχνικά οι πρέπουσες λύσεις.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Βασίλης Παναγόπουλος, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το κατολισθητικό φαινόμενο μπορεί να εξελιχθεί και σε μεγαλύτερη έκταση και για τον λόγο αυτό, όπως τόνισε, πρέπει σύντομα να αποκατασταθεί.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε μαζί με το κλιμάκιο επιστημόνων και την περιοχή του Βούναργου, όπου λόγω των κατολισθήσεων προκλήθηκαν ζημιές στον δρόμο και στις δεξαμενές νερού.

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης, ήδη εξασφαλίστηκαν τα χρήματα από πόρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον δήμο Πύργου, ώστε να προχωρήσει η εκπόνηση γεωλογικής και τεχνικής μελέτης και στη συνέχεια να γίνουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται. Όσον αφορά στο ζήτημα της υδροδότησης, ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, δήλωσε ότι «μέχρι αύριο πιστεύουμε να έχουμε λύσει το πρόβλημα με πλαστικές δεξαμενές που θα εγκατασταθούν στην περιοχή».

Μετά την επίσκεψη του σε Κατάκολο και Βούναργο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννη Ιωαννίδη, από τον οποίο και ζήτησε έκτακτη οικονομική βοήθεια προς τον δήμο Πύργου, για ζητήματα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να ενισχυθεί και να αντιμετωπιστούν οι νέες ανάγκες που προκλήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή