Νέα μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας

Νέα μέλη στο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πανεπιστημιακοί με σημαντικό αποτύπωμα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα στελεχώνουν το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας και Τεχνολογίας, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Πρόεδρος του ΕΣΕΤ αναλαμβάνει ο κ. Iωσήφ Σηφάκης, που είναι καθηγητής στο Εcole Polytechnique Federale de Lausanne (EPFL) και διευθυντής του Centre de Recherche Integrative της Grenoble, ενώ έχει τιμηθεί με το βραβείο Τouring (αντίστοιχο των Νοbel στην πληροφορική). Τη θέση του αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο κ. Xρήστος Ζερεφός, ομότιμος καθηγητής Παν. Αθηνών, ενώ μέλη του ΕΣΕΤ ορίστηκαν οι κ. Λουκάς Χριστοφόρου (ακαδημαϊκός ερευνητής και διευθυντής του τμήματος Ατομικής και Μοριακής Φυσικής Ακτινοβολιών και κατέχει ως τακτικό μέλος την Εδρα Πειραματικής Φυσικής της Ακαδημίας Αθηνών), η κ. Αρτεμις Σιμοπούλου (πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας των ΗΠΑ), ο κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος (επίτιμος καθηγητής στην Εcole Normale Superieure στο Παρίσι), ο κ. Βασίλης Κωστόπουλος (καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Παν. Πατρών), ο κ. Κων. Μακρόπουλος (ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας του Παν. Αθηνών), ο κ. Κων. Στεφανίδης (καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Παν. Κρήτης), ο κ. Γεώργιος Χρούσος (καθηγητής και Διευθυντής της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Αθηνών), ο κ. Ευστάθιος Καλύβας (καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παν. Yale) και ο κ. Αριστείδης Χατζής (αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Παν. Αθηνών).

Αναγέννηση

«Η αναμόρφωση της Ερευνας και της Τεχνολογίας είναι ένα μέρος του οράματος για την αναγέννηση της χώρας και αν δεν μπορέσουμε να το πετύχουμε, δεν θα πετύχει το όραμα για την αναγέννηση της χώρας. Και νομίζω ότι αξίζει να παλέψουμε γι’ αυτό και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας» υπογράμμισε ο κ. Σηφάκης, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΕΤ, Σταμάτης Κριμιζής, σημείωσε ότι «υπήρξαν τρομερές πιέσεις, ώστε το Εθνικό Συμβούλιο να έχει εκπροσώπους από τη σύνοδο πρυτάνεων των ΑΕΙ, εκπροσώπους των ΤΕΙ, των κοσμητόρων, των διοικητικών. Δηλαδή, να μετατραπεί από ένα συμβούλιο που συνίστατο από προσωπικότητες, σε ένα συμβούλιο συντεχνιακών συμφερόντων, που υπάρχουν στη χώρα μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή