Επεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών στο κέντρο

Επεισόδια και περιορισμένη χρήση χημικών στο κέντρο

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση επικράτησε χθες το πρωί στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και η Αστυνομία «απάντησε» με περιορισμένη χρήση χημικών και τρεις προσαγωγές. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας για την ανεργία κατάφεραν να περάσουν το μπλόκο, αλλά στη συνέχεια ωθήθηκαν και πάλι από τα ΜΑΤ πίσω από το αστυνομικό φράγμα. Κατά τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης. Τα επεισόδια καταδίκασε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και προκλητική στάση. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση συνδικάτων στην Ομόνοια για την ανεργία και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, με τους διαδηλωτές να ζητούν συνάντηση με τον κ. Γ. Βρούτση, ο οποίος δεν βρισκόταν στο γραφείο του.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το ΥΠΟΙΚ, όπου ήταν προγραμματισμένο ραντεβού του υπουργού με την τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι λόγω της επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα, η Αστυνομία είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο κέντρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή