Στο υπ. Μεταφορών κάτοικοι του Ωρωπού για τις αυξήσεις στα διόδια

Στο υπ. Μεταφορών κάτοικοι του Ωρωπού για τις αυξήσεις στα διόδια

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν κάτοικοι του Ωρωπού, μπροστά στο υπουργείο Μεταφορών επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 182, στις 12 το μεσημέρι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις διαμαρτυρίες μας γιατί θεωρούμε καθρεφτάκια για ιθαγενείς αυτά που έχουμε πάρει μέχρι τώρα. Συνεχίζεται μια μεγάλη αδικία μοναδική στην Ελλάδα, και πιθανώς στον κόσμο, και θα πρέπει ο υπουργός να μας ακούσει και να καταλάβει ολοκληρωτικά το θέμα του δήμου Ωρωπού. Θα πρέπει να πάρει πίσω τις αυξήσεις και να ξεκινήσουμε από το μηδέν μια συζήτηση για να αρθεί αυτή η αδικία. Έχουμε 8 διόδια σε έναν δήμο, κυκλοφορούμε μέσα στον δήμο και πληρώνουμε διόδια. Πρέπει να ενσκήψει και να δώσει λύση».

Οι κάτοικοι του Ωρωπού που έφθασαν με πούλμαν αλλά και δικά τους μέσα μπροστά από το υπουργείο, έπειτα από πρόσκληση και του δήμου, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα κατά των διοδίων στην περιοχή τους και κρατώντας πανό που έγραφαν «Κανένας συμβιβασμός. Έξω τα διόδια από τον Ωρωπό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Πάντζας δήλωσε: «Αυτή η κατάσταση βοηθάει μόνο τους εργολάβους και κανέναν άλλον. Έξω τα διόδια τώρα. Καμία συζήτηση. Εμείς στεκόμαστε δίπλα σε αυτό τον κόσμο και θα στηρίξουμε τον λαό της Περιφέρειας Αττικής που δεν θέλει τα διόδια. Τα διόδια είναι ο θάνατός του. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

«Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο. Οι δρόμοι είναι πληρωμένοι από το ελληνικό κράτος. Πληρώνουμε 3,35 ευρώ για 5 χλμ. εθνικής οδού. Είναι απαγορευτικό για κάποιον να μένει στον Ωρωπό. Και συν τις άλλοις ο παλιός δρόμος είναι επικίνδυνος. Είμαστε αποκλεισμένοι. Από τον παράδρομο για να φτάσουμε στην Κηφισιά θέλουμε πάνω από μία ώρα. Είμαστε ο μόνος δήμος στην Αττική που πληρώνει τόσα διόδια. Πρέπει να γίνει κάτι», δήλωσε η Αλέκα Kοντογιάννη, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ωρωπού.

Κατόπιν, αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με επικεφαλής τον δήμαρχο Ωρωπού, εισήλθε στο υπουργείο για να συναντηθεί με εκπρόσωπο της πολιτικής του ηγεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή